Cheddar cheeseburger med grøntsagsbrød og chiafrø
Vi har kun ét ord: Mums! © Thomas Dahl

Cheddar cheeseburger med grøntsagsbrød og chiafrø

Vil du have flere grøntsager end brød? Så er burgeropskriften til dig lige her!

10. februar 2019 af Jacob Sørensen / Måltid

Måltid for 4 personer

Ingredienser

Blomkålsfladbrød

  • 400 gram blomkål 
  • 100 gram squash
  • 250 gram gulerod
  • 1 dl. mandelmel, blendet mandler 
  • 3 stk. æg
  • 1 1/2 spsk. sesamfrø
  • 1 1/2 spsk. chiafrø
  • 1/2 dl. persille
  • 90 gram parmesan, fintrevet 
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. chiliflager 

Bøffer

  • 560 gram hakket oksekød
  • 1 stk. æg
  • 1/4 dl. barbecuesauce 
  • 50 gram løg
  • 1 knivspids salt 
  • 1 knivspids peber, friskkværnet 
  • 2 spsk. olivenolie 

Topping

  • 1 stk. rødløg
  • 4 stk. tomat 
  • 1 stk. salat 
  • 4 spsk. salatmayonnaise 
  • 4 skiver cheddar 50+
  • 4 spsk. barbecue sauce

Sådan gør du 

  1. Sæt ovnen på 200°.
  2. Blomkålsfladbrød: Blend blomkål, squash og gulerødder fint.
  3. Hæld grøntsagerne i en skål, og 
tilsæt mandelmel, æg og alle de øvrige ingredienser. Vend godt sammen.
  4. Form 8 fladbrød, og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir, ca. 15 min.
  5. Bøffer: Rør oksekød med æg, bbq-sauce, revet løg, salt og friskkværnet peber. Form 4 bøffer.
  6. Steg bøfferne i en god olivenolie, ca 3 min., på hver side. Læg 1 skive cheddarost på bøffen, når de vendes.
  7. Topping: Saml burgeren med løg og tomater i skiver, salatblade, mayo, bbq-sauce og ost.

Du vil (garanteret) også kunne lide