Måltid for 4 personer
Ingredienser
Blomkålsfladbrød
- 400 gram blomkål
- 100 gram squash
- 250 gram gulerod
- 1 dl. mandelmel, blendet mandler
- 3 stk. æg
- 1 1/2 spsk. sesamfrø
- 1 1/2 spsk. chiafrø
- 1/2 dl. persille
- 90 gram parmesan, fintrevet
- 1 tsk. salt
- 1/2 tsk. chiliflager
Bøffer
- 560 gram hakket oksekød
- 1 stk. æg
- 1/4 dl. barbecuesauce
- 50 gram løg
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids peber, friskkværnet
- 2 spsk. olivenolie
Topping
- 1 stk. rødløg
- 4 stk. tomat
- 1 stk. salat
- 4 spsk. salatmayonnaise
- 4 skiver cheddar 50+
- 4 spsk. barbecue sauce
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 200°.
- Blomkålsfladbrød: Blend blomkål, squash og gulerødder fint.
- Hæld grøntsagerne i en skål, og tilsæt mandelmel, æg og alle de øvrige ingredienser. Vend godt sammen.
- Form 8 fladbrød, og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir, ca. 15 min.
- Bøffer: Rør oksekød med æg, bbq-sauce, revet løg, salt og friskkværnet peber. Form 4 bøffer.
- Steg bøfferne i en god olivenolie, ca 3 min., på hver side. Læg 1 skive cheddarost på bøffen, når de vendes.
- Topping: Saml burgeren med løg og tomater i skiver, salatblade, mayo, bbq-sauce og ost.