Fiskeburger
© Getty Images

Burger med stegt ørred og grov urte-remoulade

Saftig burger, der er spækket med D-vitamin!

30. november 2018 af Sandra Draznin

Grøntsagerne til remouladen kan tilberedes dagen i forvejen, og så er resten hurtigt rørt sammen. Kan du ikke skaffe frisk ørredfilet, så brug den friske fisk, du kan skaffe: Laks, havkat, rødfisk eller lyssej.


Tid: 30 min.
Til: 4 personer


Det skal du bruge:

  • 5-600 g ørredfilet uden skind
  • Salt og peber
  • ½ spsk olivenolie
  • 4 grove burgerboller
  • sprøde salatblade

Urte-remoulade:

  • 125 g knoldselleri
  • 125 g gulerod
  • 125 g bladselleri
  • 1 rødløg
  • 1½ dl eddike
  • 1 dl sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 dl græsk yoghurt 2%
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk hakkede kapers
  • 2-3 spsk hakket persille
  • salt og peber

Sådan gør du: 

1. Urte-remoulade: Skræl grøntsagerne, og snit dem fint til meget små terninger. Pil rødløget, og hak det fint.

2. Giv eddike, sukker og salt et opkog, og tilsæt grøntsager og rødløg. Giv det et opkog, tag det af varmen, og lad det trække 15 minutter.

3. Hæld grøntsagerne på en sigte, og lad dem dryppe godt af. Kom dem i en skål, og tilsæt de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber.

4. Del ørredfileten i 4 eller 8 lige store stykker. Krydr med salt og peber, og steg dem hurtigt på en varm pande med olie ca. 3 minutter på hver side.

5. Lun bollerne, og flæk dem. Læg dem sammen med salatblade, stegt ørred og urteremoulade.


Tip!
Urte-remouladen er også godt tilbehør til kogt skinke, roastbeef eller stegt laks. Og kan sagtens tilsættes andre friske krydderurter som dild, purløg, estragon.

Du vil (garanteret) også kunne lide