Blomkålskarry med kikærter

En skøn indisk-inspireret ret med masser af lækre smagsnuancer

25. oktober 2014 af Sandra Draznin

Har du ikke de forskellige krydderier, kan du bruge 2-3 tsk færdigblandet karry. Husk at købe blomkål med bladene intakte, da både blade, stilke og selve kålhovedet skal bruges.

Opskriften er til 4 personer

Tid: 30 minutter plus koge-/stegetid

INGREDIENSER

  • 1 blomkål
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 cm frisk ingefær
  • 1 frisk chili
  • 1 spsk koldpresset olivenolie
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 stk hel stjerneanis
  • 1 dåse cherrytomater (eller hakkede tomater)
  • 1 dåse kikærter (eller 150 g tørrede – se tip)
  • 50 g rosiner
  • 50 g mandler
  • frisk koriander eller persille
  • groft brød


INGREDIENSER

Del blomkålen i buketter, og snit stilke og blade i mundrette stykker. Kassér den grove stok. Pil og skræl løg, hvidløg og ingefær, og hak dem fint. Skyl chilien, og hak den fint - skrab frøene ud, hvis du ikke vil have retten for stærk.

Blanchér blomkålsbuketterne i kogende letsaltet vand i 2 min., og hæld dem i et dørslag. Steg løg, hvidløg, ingefær og chili i en gryde med olie i 3 min. Tilsæt blomkålsstilke og -blade, krydderier, tomater, kikærter uden væde, rosiner og 2 dl vand. Giv det et opkog, skru ned, og lad retten simre i 10 min. Tilsæt blomkålsbuketterne, og kog videre, til de er møre - ca. 5 min.

Rist mandlerne 3-5 min. på en tør pande, og hak dem groft. Skyl krydderurterne, og hak dem groft. Smag retten til med salt og peber, og drys den med mandler og koriander eller persille. Giv eventuelt groft brød til.


Tip!
Du kan også udbløde tørrede kikærter i 8-12 timer og koge dem i rent vand i ca. 45 min.

Seneste

Måske er du interesseret i...