Beef Wellington
Den engelske klassiker Beef Wellington er så velsmagende og mør! © Madetmere.dk

Beef Wellington: En engelsk klassiker med indbagt oksemørbrad

Beef Wellington, eller indbagt oksemørbrad, stammer fra England, efter hertugen af Wellington havde besejret Napoleon. Lav grøn salat, ovnkartofler og sauce bordelaise til

14. februar 2019 af Thomas / Madetmere.dk

Beef Wellington, eller indbagt oksemørbrad, er et sikkert hit – og i den grad al arbejdet værd! 

Opskriften giver til: 2 personer

Ingredienser

  • 450 gram oksemørbrad 
  • 1 stk. butterdej, rulle 
  • 6 skiver serranoskinke
  • 20 gram smør 
  • 2 spsk. olie 
  • 1 spsk. persille
  • 1 kvist timian 
  • 1 fed hvidløg
  • 3 stk. skalotteløg 
  • 300 gram champignon, friske 
  • 2 spsk. sennep, grovkornet 
  • 1 stk. æggeblomme

Sådan laver du Beef Wellington – eller indbagt oksemørbrad

1. Trim oksemørbraden ved at skære sener og fedt af.

2. Lad kødet hvile 1/2-1 time på køkkenbordet. Krydr med salt og peber.

3. Brun kødet hårdt på alle sider i en smule olie og smør, efterfølgende med sennep. Sæt til side.

4. Hak svampe, hvidløg og skalotteløg meget, meget fint. Hak timian og persille.

5. Steg alt i punkt 4 i smør og olie, til det har taget farve og er reduceret kraftigt i fylde. Tag det af panden, og lad det køle en smule.

6. Bred noget film ud på bordet, og læg et tæppe af serranoskinke her på. 

7. Fordel svampe-løg-fyldet på skinken. Vikl, ved hjælp af filmen til at holde styr på det hele, skinke med svampefyld tæt om oksekødet. Sørg for at enderne er lukket godt til. Filmen er selvfølgelig bare hjælpemiddel, så det skal ikke med i pakken. Hertil kan du lave i forvejen.

8. Sæt ovnen på 200°.

9. 35 min. før I skal spise: Fjern folien forsigtigt og pak kødet varsomt ind i butterdej, uden at skinken triller af.

10. Sørg for at pakken er lukket godt til med butterdej ved enderne og i bunden.

11. Pensl med æggeblomme, og rids evt. et mønster på toppen med en lille kniv.

12. Bag den indbagte oksemørbrad i 20 min. Centrumtemperaturen skal være 54-55°. Mediumrødt skal være ca. 56°.

13. Lad den trække 10 min. uden noget over. Skær ud. Nyd.

Tip!

Du kan stege svampe-løg-blandingen med en anelse portvin – det giver en fantastisk smag. Det skal dog koge helt ind!

Find endnu flere opskrifter fra Thomas på Madetmere.dk

Vidste du!

At svampefyldet i denne indbagte oksemørbrad også kaldes for Duxelles.

Du vil (garanteret) også kunne lide