Bagte kartofler med fetaost og pesto
Vi er vilde med søde kartofler. Er du?© Lisa Björner /AOM

Bagt sød kartoffel med fetaost og pesto

Ovnvarmen bringer den søde kartoffels naturlige sødme helt frem. Spis den for sig selv, eller brug den som velsmagende tilbehør til hovedretten

10. december 2019 af Anna Wendt / Söderberg Agentur

Tid: 20 min. + 50 min. bagetid

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

Til kartoflerne:

  • 2 søde kartofler (ca. 600 g i alt)
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g fetaost
Til persillepesto:
  • 2 potter frisk persille
  • 1 dl olivenolie
  • 50 g frisk parmesanost
  • 2 spsk pinjekerner
  • 1 stort fed hvidløg
  • salt
  • friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. 
  • Skrub de søde kartofler godt og del dem i to på tværs. Pensl skærefladerne med olie.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen ca. 45 minutter, til de er helt gennembagte.
  • Persillepesto: Blend alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.
  • Skær fetaosten i små stykker. 
  • Tag de søde bagte kartofler ud af ovnen, og skru op på 250 grader. 
  • Grav indmaden ud af kartoflerne, men gem skallerne. 
  • Bland indmaden med fetaost og lidt af pestoen, og fordel den i kartoffelskallerne.
  • Gratinér de nu fyldte, bagte kartofler midt i ovnen ca. 5 minutter.

Så er der serveret! 

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. oktober 2019.

Du vil (garanteret) også kunne lide