Tid: 20 min. + 50 min. bagetid
Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
Til kartoflerne:
- 2 søde kartofler (ca. 600 g i alt)
- 1 spsk olivenolie
- 200 g fetaost
- 2 potter frisk persille
- 1 dl olivenolie
- 50 g frisk parmesanost
- 2 spsk pinjekerner
- 1 stort fed hvidløg
- salt
- friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skrub de søde kartofler godt og del dem i to på tværs. Pensl skærefladerne med olie.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen ca. 45 minutter, til de er helt gennembagte.
- Persillepesto: Blend alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.
- Skær fetaosten i små stykker.
- Tag de søde bagte kartofler ud af ovnen, og skru op på 250 grader.
- Grav indmaden ud af kartoflerne, men gem skallerne.
- Bland indmaden med fetaost og lidt af pestoen, og fordel den i kartoffelskallerne.
- Gratinér de nu fyldte, bagte kartofler midt i ovnen ca. 5 minutter.
Så er der serveret!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. oktober 2019.