Hjemmelavet aspargessuppe
Aspargessuppe kan sagtens være hverdagsluksus! © Petra Lindstrand

Aspargessuppe med tortellini, spinat og parmesan

En god, lagret parmesan giver det sidste, fede pift til aspargessuppen

3. september 2020 af Petra Lindstrand

Tid: 20 min.

Opskriften giver til: 2 personer

Du skal bruge

  • 250 g frisk tortellini med ricotta- og spinatfyld
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 lille fed hvidløg
  • 4 dl vand
  • 1/2 grøntsagsbouillonterning
  • 1 laurbærblad
  • 1/2 spsk + 1/2 spsk olivenolie
  • 50 g babyspinat
  • 1 potte purløg
  • 30 g + 40 g parmesanost
  • 1 1/2 tsk hvidvinseddike
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet sort peber

Sådan laver du aspargessuppen

  1. Knæk aspargesene, og skær dem i mindre stykker. Læg toppene til side.
  2. Pil og hak hvidløg. Kog vand i en gryde, og tilsæt asparges, hvidløg, bouillon, laurbærblad og olie. Kog 7 minutter uden låg.
  3. Fjern laurbærbladet. Hak purløgene, og gem lidt til pynt.
  4. Kog tortellini og aspargestoppe i saltet vand ca. 2-3 minutter.
  5. Blend spinat, halvdelen af purløgene og 30 g parmesan. Hæld den varme aspargessuppe over, og blend blandingen glat. Smag til med eddike, salt, peber.
  6. Hæld den færdige suppe på dybe tallerkner, og fordel tortellini og aspargestoppe over. Drys med parmesan og det purløg, du gemte til pynt. Stænk med en smule olie, og servér!

Hvad skal du drikke til aspargessuppen?

Suppens kantede, grønne smag får bedst modspil af et glas frisk, sprød hvidvin af druesorten sauvignon blanc.

Luksus:

Winkl Sauvignon 2017. Fra Italien til ca. 159 kroner. Med duft og smag af moden abrikos, passionsfrugt og mandarin – og et strejf af hyld og mynte.

Hverdagsluksus:

Flaxbourne Sauvignon blanc 2016. Fra New Zealand til ca. 69 kroner. Aromatisk med noter af citrus. Også skøn som aperitif.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 6. maj 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide