Tid: 30 min.
Til: 4 personer
Du skal bruge
- 500 g svinefars
- 2 forårsløg
- 1 rød chili
- 1 æg
- 1 spsk rasp, gerne panko
- 1 spsk revet ingefær
- 1 tsk salt
- 1 fed hvidløg
- 2-3 spsk rapsolie
Nudelsalat:
- 200 g risnudler
- 4 forårsløg
- 1 potte koriander
- 1 potte brøndkarse
- 1 tsk sesamolie
- 2 spsk rapsolie
Sauce:
- 1 dl soja
- 3 spsk hoisinsauce
- 1 spsk friskpresset limejuice
- 1 tsk fiskesauce
- 1 tsk sesamolie
Pynt:
- 1/2 dl ristede sesamfrø
Tilbehør:
- limebåde
Sådan gør du
- Rens forårsløg, og striml dem fint. Udkern og hak chilien. Pisk ægget sammen med en gaffel, og tilsæt strimlet forårsløg, chili, pankorasp, revet ingefær og salt, og bland det sammen. Pil og pres hvidløg. Bland det hele med hakket svinefars, og form farsen til 20 kugler.
- Brun kødbollerne 5-8 minutter i olie, til de får en fin jævn farve. Skru ned for varmen, og steg videre 10–15 minutter, til de er gennemstegte. Hold kødbollerne varme.
- Nudelsalat: Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Rens forårløg, og hak dem. Hak koriander og brøndkarse groft. Vend nudlerne i sesam- og rapsolie. Tilsæt forårsløg, koriander og brøndkarse.
- Sauce: Pisk alle ingredienserne sammen.
- Vend kødbollerne i nudelsalaten. Drys med ristede sesamfrø, og servér med limebåde og saucen ved siden af til at dyppe i eller dryppe over.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. januar 2021.