Frisk ingefær, soja og sesamolie giver den ellers lidt neutrale kål masser af smag. Foretrækker du en vegetarversion, kan kyllingekødet udskiftes med plantefars.
Tid: 15 min. + ovntid
Til: 4 personer
Det skal du bruge:
800 g hvidkål
500 g hakket kyllingekød
2 fed hvidløg
1 stykke ingefær (ca. 25 g) 1 æg
2 spsk soja
2 spsk sesamolie
3 dl ris
1 dl sød chilisauce
rapsolie
salt og peber
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 225 grader. Skyl kålen, og hak den groft. Steg kålen i 1 spsk rapsolie under omrøring ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.2. Pil hvidløg, og riv det fint. Skræl ingefær, og riv den. Bland farsen med hvidløg, ingefær, æg, soja, sesamolie, salt og peber.
3. Læg halvdelen af kålen i et ovnfast fad. Spred farsen over kålen, og top med resten af kålen. Bag ca. 20 minutter, til retten er gennemstegt.
4. Kog risene, lad dem dampe af, og sæt dem på bordet sammen med det asiatiske kål- og farsbrød og den søde chilisauce.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 13. januar 2022.