Farsbrød
Farsbrød a la Norden og Asien. © Per Ranung

Asiatisk kål- og farsbrød

Et farsbrød er bare god og nem hverdagsmad – og med den her opskrift bliver det også spicy og sund hverdagsmad!

14. juni 2022

Frisk ingefær, soja og sesamolie giver den ellers lidt neutrale kål masser af smag. Foretrækker du en vegetarversion, kan kyllingekødet udskiftes med plantefars.


Tid: 15 min. + ovntid

Til: 4 personer


Det skal du bruge:

800 g hvidkål

500 g hakket kyllingekød 

2 fed hvidløg

1 stykke ingefær (ca. 25 g) 1 æg

2 spsk soja

2 spsk sesamolie

3 dl ris

1 dl sød chilisauce

rapsolie

salt og peber


Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 225 grader. Skyl kålen, og hak den groft. Steg kålen i 1 spsk rapsolie under omrøring ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.

2. Pil hvidløg, og riv det fint. Skræl ingefær, og riv den. Bland farsen med hvidløg, ingefær, æg, soja, sesamolie, salt og peber.

3. Læg halvdelen af kålen i et ovnfast fad. Spred farsen over kålen, og top med resten af kålen. Bag ca. 20 minutter, til retten er gennemstegt.

4. Kog risene, lad dem dampe af, og sæt dem på bordet sammen med det asiatiske kål- og farsbrød og den søde chilisauce.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 13. januar 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide