Græsk, alt i en-mad
Velbekomme på græsk. © Wolfgang Kleinschmidt

Alt i et-fad på græsk

Luk øjnene, og tag til Grækenland med det her fad fyldt med smagen af varme og solskin. Fra fetaost, snackpebre, hvidløg og kalamataoliven!

15. juni 2022 af Lena Söderström

Prøv at stænke soja over den varme ret. Det tilfører en salt, karamelliseret smag, som klæder grøntsagerne.

Tid: 15 min. + 35 min. ovntid

Til: 4 personer

Det skal du bruge:

8-12 kartofler

2 gulerødder eller persillerødder

350 g snackpebre i forskellige farver

2 løg, røde eller hvide

5-6 salvieblade

6-8 fed hvidløg

4-5 spsk olivenolie

2 tsk flagesalt

Pynt:

20 kalamataoliven

12 syltede peperoncinipebre

Tilbehør:

150 g fetaost

salat

pitabrød

evt. soja

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 200 grader. Skrub kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Skræl rodfrugterne, og skær dem i skiver. Halvér pebrene, fjern kernerne, og skær pebrene i mundrette bidder. Pil løgene, og hak dem halvgroft.

2. Bland grøntsagerne med salvie, hvidløgsfed med skal og olie i en bradepande. Drys salt over. Bag midt i ovnen ca. 30 minutter. Vend rundt i blandingen undervejs.

3. Top de bagte grøntsager med oliven og peperoncinipebre , og bag videre i ovnen yderligere 5 minutter.

4. Servér med smuldret fetaost smuldret ovenpå. Og med salat, pitabrød og eventuelt en skål soja ved siden af.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj 2022. 

Græsk, alt i en-mad
Man kan næsten høre det azurblå Middelhav bruse i baggrunden, ikke? © Wolfgang Kleinschmidt

Du vil (garanteret) også kunne lide