Pasta med svampe og trøffelolie
Værsågod: Pasta med trøffelolie og svampe. © Lisa Bjorner

Cremet pasta med svampe og trøffelolie

Denne pastaret er fantastisk, når det skal gå tjept med aftensmaden. Du kan nærmest ikke skaffe en pizza hurtigere...

2. maj 2016 af Anna Wendt

Tid: 30 min.

Opskriften giver til: 4 personer

En god og hurtig pastaret med få ingredienser. Retten er nem at supplere med en salat eller noget groft brød med en skive italiensk pølse (hvis det ikke skal være helt vegetarisk).

Ingredienser

  • 400 g pasta penne
  • 350 g blandede svampe
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g parmesan eller en mere lagret fast ost
  • 2 spsk smør
  • salt og peber
  • 2 1⁄2 dl madlavningsfløde eller piskefløde
  • 1 tsk trøffelolie
  • friskhakket persille
  • friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  1. Kog pastaen. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Riv osten. 
  2. Steg svampene i smør, til de har fået farve. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det simre videre 2-3 minutter. Krydr med salt og peber.
  3. Hæld fløden ved, og lad det simre yderligere 3 minutter. Tilsæt trøffelolien.
  4. Hæld vandet fra pastaen, og bland pastaen i saucen. Tilsæt osten, og rør godt rundt. Servér i dybe tallerkener med hakket persille og godt med friskkværnet peber. Velbekomme!

Tip!

Trøffelolie varierer meget i styrke, så gå forsigtigt frem. Den dufter kraftigt, men smagen forsvinder hurtigt.

Du vil (garanteret) også kunne lide