Bedste brunch i Aarhus | Brasserie Juliette
© Instagram @brasseriejuliette

Her får du den bedste brunch i Aarhus

Her finder du både brunch til budgetvenlige priser og flere bud på den ultimative luksusbrunch.

30. oktober 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

1. Café Drudenfuss

Latinerkvarteret er et smukt og spændende kvarter i Aarhus, der er fyldt med små fine caféer. Café Drudenfuss er én af disse. Her kan du få en klassisk brunchplatte med et twist. 

Hvornår: Alle dage klokken 10 til 14.
Hvor: Graven 30, 8000 Aarhus C

2. Kählers spisesalon

Her bydes der både på lækker morgenmadsbuffet i hverdagen og en overdådig brunchplatte i weekenden. Lokalet er stemningsfyldt, og du sidder omgivet af smuk keramik fra Kähler.

Hvornår: Hverdage klokken 9 til 11.30, og lørdage klokken 9 til 12.30. Søndag og helligdage klokken 10 til 13.
Hvor: M.P. Bruuns Gade 33, 8000 Aarhus C  

3. Juliette

En charmerende cafe, der ligger i en af Aarhus' mest charmerende gader. Det er et lille sted, hvor den hjemlige hygge er prioriteret. Ud over flere franskinspirerede morgenretter kan du også vælge mellem Juliette Brunch og Vegetar Brunch. 

Hvornår: Alle dage 10 til 14. 
Hvor: Jægergårdsgade 54, 8000 Aarhus C

4. Café Hack

Du kender sikkert navnet Café Hack, da det er stedet, hvorfra radioværten Søren Dahl taler i P4's søndagsprogram ‘Café Hack’. Den hygge, du sikkert kan fornemme hele vejen igennem din radio, er også at spore, hvis du spiser brunch i caféen. Det er et forholdsvist stort sted, men hyggen er ikke svundet af den grund.

Her kan du få en lækker brunchplatte, der kan variere fra måned til måned, men som altid er helt i top.

Hvornår: Lørdag klokken 10.30 til 14.
Hvor: Teatergaden 1, 8000 Aarhus C

5. Café Gaya

Hvis du er vegetar, eller bare gerne vil skifte kød ud med plantebaseret mad en gang imellem, så er Gaya stedet for dig. Cafeen serverer 100 procent økologisk og vegetarisk mad.
Du finder et udvalg af lækre retter på brunchbuffeten, herunder dagens ret, boller med ost og bløde pandekager – perfekte til din brunchtallerken. 

Hvornår: Lørdag fra klokken 10 til 15. 
Hvor: Vestergade 43, 8000 Aarhus C 

6. Café Fika

Café Fika, der også kalder sig selv en takeaway-café, er et meget lille sted, der måske er bedst besøgt om sommeren, hvor du også kan sidde udenfor i solen. 

Når det er sagt, så er det simpelthen et rigtigt dejligt sted, hvor ikke blot maden er god, men hvor du også kan vælge mellem et stort udvalg af lækre juicer og smoothies, som kun gør din i forvejen ret lækre brunchtallerken endnu bedre. Og så er det økologisk. 

Hvornår: Hver dag klokken 8.30 til 13.  
Hvor: Jægergårdsgade 47, 8000 Aarhus C

7. Sjette Frederiks Kro

Er du på udkig efter en mere luksuriøs brunchoplevelse, der samtidig ikke ruinerer dig? Så er Sjette Frederiks Kro et rigtigt godt bud. Her får du adgang til en helt sublim brunchbuffet for 250 til 300 kroner (afhængigt af, hvor tidligt på formiddagen du ønsker at spise) – og prisen er inklusive drikkevarer.

Der er ikke et kæmpestort udvalg, men de udvalgte retter er helt igennem delikate. Virkeligt et besøg værd. Og så ligger kroen i smukke omgivelser omgivet af skov og med udsigt ud over havet.

Hvornår: Lørdag og søndag klokken 9 til 12.
Hvor: Salonvejen 1, 8240 Risskov 

8. Varna Palæet

Placeret i nogle af Aarhus' smukkeste omgivelser og med udsigt ud over havet bliver du her præsenteret for en buffet fyldt med lækkerier. Både dem, du kender fra den klassisk brunch buffet, og de mere innovative kreationer.

Hvornår: Søndage klokken 10.30 til 13. 
Hvor: Ørneredevej 3, 8000 Aarhus C 

9. Cross

Cross er én blandt mange caféer, der ligger langs åen i Aarhus. De fleste af caféerne ved åen udmærker sig ved både at have en meget budgetvenlig morgenmadsbrunch i hverdagene og en mere omfattende og overdådig buffet eller platte i weekenderne. 

Cross ligger helt oppe ved Magasin, så byder weekenden på brunch og derefter shopping, så er Cross et oplagt sted at starte. Her er alt, hvad dit brunchhjerte kan begære, så du kan få en god start på shoppingen. 

Hvornår: Hverdage klokken 10.45 til 14, og weekend og helligdage klokken 9 til14.
Hvor: Åboulevarden 66, 8000 Aarhus C

10. Globen Flakket

Globen Flakket er endnu en café ved Aarhus Å. Caféen serverer maden i stemningsfyldte omgivelser i dæmpet belysning. Perfekt på en doven weekendmorgen. 

Hvornår: Hverdage klokken 8.30 til 11, weekender klokken 9 til 14.

Hvor: Åboulevarden 18, 8000 Aarhus C 

11. Casablanca

Det er en af Aarhus' meget populære caféer, og den er især kendt for sin brunchbuffet. Det er de samme folk, der står bag Casablanca, som også ejer Sjette Frederiks Kro, du vil derfor finde ligheder mellem retterne. Casablanca ligger dog i centrum (i Latinerkvarteret) og er nemmere at komme til, og så er prisen også lidt lavere. Du kan få både den lækre brunch og drikkevarer ad libitum til 200 kroner. 

Hvornår: Mandag til fredag klokken 9 til 12, lørdag til søndag klokken 9 til 14.
Hvor: Rosensgade 12, 8000 Aarhus C

12. Brødrene Koch: Det Glade Vanvid

Aarhus er en studieby, og derfor finder du mange steder, der tilbyder brunch til priser, som selv studerende kan overkomme. Det holder dog ikke Aarhus fra også at være en by, hvor du kan finde rigtig mange luksus brunchoplevelser. 

Det Glade Vanvid er endnu sådan et sted. Som flere af Aarhus andre luksusbrunchsteder kan du her sidde med udsigt ud over vandet og nyde en i sandhed overdådig brunch. Og nej, du kan ikke nå at smage det hele; så meget er der at vælge imellem!

Hvornår: Lørdag og søndag klokken 11 til 13.
Hvor: Pakkerivej 2B, 8000 Aarhus C

13. Langhoff & Juul

Langhoff & Juul er blot endnu én af Aarhus' mange hyggelige spisesteder, hvor der bliver lagt stor vægt på økologi og på, at råvarerne så vidt muligt er lokale. Her får du serveret en lækker brunchplatte med lidt af det hele. 

Hvornår: Mandag til lørdag klokken 9 til 14, søndag klokken 10 til 14.

Hvor: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C 

14. Café Frida

Her kan du både få et velsmagende måltid og støtte en god sag. De, der står i caféen, er nemlig kvinder i alderen 18-30 år, der har brug for støtte til at komme i uddannelse eller job. Det er Den Sociale Udviklingsfond, der står bag caféen.

Konceptet er, at du selv sammensætter din tallerken ud fra små retter på menukortet. Og så er der lagt særlig fokus på, at råvarerne er økologiske og fairtrade-mærkede.

Dette spisested er klart et besøg værd. Vær dog opmærksom på, at den har lukket i weekenderne.

Hvornår: Hverdage klokken 9.30 til 16. 
Hvor: Mejlgade 14, 8000 Aarhus C 

15. Restaurant Ombord

Når der skrives om spisesteder i Aarhus, er det svært ikke at bruge ordet ‘hyggeligt, for hygge er nemlig noget af det, der virkelig lokker aarhusianerne til. Restaurant Ombord er et forholdsvist nyt sted – og ‘hyggeligt’ er lige præcis ét af ordene, der kan (og bør) bruges til at beskrive restauranten. 

Der er lidt for enhver smag på deres store brunchbuffet, hvor du både kan sætte tænderne i brunchklassikere såsom æg, ost og pandekager, mens tærte, svinerilette og bulgursalat er også på menuen.

Hvornår: Lørdage, søndage og helligdage fra klokken 10.00 – 14.00
Hvor: Jægergårdsgade 71, 8000 Aarhus C 

Du vil (garanteret) også kunne lide