Opskriften er til 4 personer
Tid: 30 minutter
INGREDIENSER:
- 1 bundt frisk mynte
- 3⁄4 dl + 2 spsk sukker
- 500 g frisk ananas
- 1 vaniljestang
- 25 g smør
- 1 passionsfrugt
- 20 wontonplader (10 x 10 cm)
Til fritering:
- 5 dl rapsolie
Yoghurtdip:
- 2 dl yoghurt naturel
- 3 spsk kokosmælk
- 2 spsk ormelis
- 1 knivspids vaniljesukker
SÅDAN GØR DU:
Blend mynte og 3⁄4 dl sukker sammen til en grøn masse i en food processor. Lad massen tørre på en tallerken ca. 20 minutter.
Skær skrællen af ananassen. Del ananassen, og skær den hårde midterstok væk. Skær ananaskødet i små tern. Del vaniljestangen på langs, og skrab vaniljekornene ud.
Smelt smørret på en pande. Steg ananassen ca. 2 minutter. Tilsæt 2 spsk sukker, og lad det stege videre ca. 2 minutter. Tilsæt vanilje kornene. Køl af.
Del passionsfrugten i to. Grav frugtkødet ud, og vend det sammen med ananaskødet.
Læg wontonpladerne på et skærebræt. Pensl kanterne med vand. Fordel en skefuld ananas og passionsblanding midt på hver wontonplade, og rul dem til små ruller ved at folde siderne ind og rulle dem stramt sammen.
Rør yoghurt, kokosmælk, flormelis og vaniljesukker sammen.
Varm olien op til 160 grader i en gryde. Fritér forårsrullerne, et par ad gangen, ca. 5 minutter til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Drys myntesukkeret over rullerne, mens de er varme, og servér med den friske yoghurtdip.
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nr. 75.