Grillet kammusling med hvide bønner og frisk parmesan
© Charlie Drevstam / AOM

Grillet kammusling med hvide bønner og frisk parmesan

Her er den perfekte forret eller delikate hovedret, når det skal være fint og let. Så snart bønnerne er kogt, tager retten nemlig ingen tid at lave

16. januar 2017 af Matias Larsson

Grillet kammusling med hvide bønner og frisk parmesan

25 min. + 12 timer i blød + 50 min. kogetid

Til 6 personer

INGREDIENSER

  • 6 kammuslinger 
  • 2 spsk rapsolie
  • Salt

Bønner:

  • 200 g tørrede hvide bønner
  • 1 spsk citronsaft
  • 5 spsk olivenolie 
  • 1/2 tsk salt

Pynt: 

  • 50 g parmesanost
  • 1/2 dl små dildkviste
  • 6 små citronbåde

FREMGANGSMÅDE

Læg bønnerne i blød i koldt vand 12 timer. Hæld vandet fra, og kog bønnerne bløde i letsaltet vand 50 minutter. Si vandet fra.

Mos halvdelen af bønnerne med citronsaft og 2 spiseskefulde olie, og smag til med salt.

Steg resten af bønner­ne i 1 spiseskefuld olie et par minutter, indtil bønnerne tager farve.

Drys kammuslingerne med lidt salt, og steg dem 1 minut på hver side, indtil de er fint gyldne.

Kom en skefuld bønnemos midt på tallerkenen, læg en grillet kammusling ovenpå, og anret de stegte bønner rundt om.

Riv parmesanost over, dryp med olie, pynt med dild og citronbåde, og velbekomme! 

Artiklen er første gang bragt i Magasinet Liv nr. 71

Du vil (garanteret) også kunne lide