Grillet kammusling med hvide bønner og frisk parmesan
25 min. + 12 timer i blød + 50 min. kogetid
Til 6 personer
INGREDIENSER
- 6 kammuslinger
- 2 spsk rapsolie
- Salt
Bønner:
- 200 g tørrede hvide bønner
- 1 spsk citronsaft
- 5 spsk olivenolie
- 1/2 tsk salt
Pynt:
- 50 g parmesanost
- 1/2 dl små dildkviste
- 6 små citronbåde
FREMGANGSMÅDE
Læg bønnerne i blød i koldt vand 12 timer. Hæld vandet fra, og kog bønnerne bløde i letsaltet vand 50 minutter. Si vandet fra.
Mos halvdelen af bønnerne med citronsaft og 2 spiseskefulde olie, og smag til med salt.
Steg resten af bønnerne i 1 spiseskefuld olie et par minutter, indtil bønnerne tager farve.
Drys kammuslingerne med lidt salt, og steg dem 1 minut på hver side, indtil de er fint gyldne.
Kom en skefuld bønnemos midt på tallerkenen, læg en grillet kammusling ovenpå, og anret de stegte bønner rundt om.
Riv parmesanost over, dryp med olie, pynt med dild og citronbåde, og velbekomme!
Artiklen er første gang bragt i Magasinet Liv nr. 71