Tricket, når du bager muffins, er at røre dejen så lidt som muligt – den skal vendes sammen med let hånd og må gerne se lidt klumpet ud.
25 min. + bagetid til 12 stykker
200 kcal pr. stk.
INGREDIENSER
125 g fuldkornshvedemel
100 g hvedemel
50 g farin
1 dl havregryn
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1⁄4 tsk salt
2 æg
2 1⁄2 dl yoghurt eller kærnemælk
35 g smeltet smør
2-3 æbler (300 g revet)
50 g hakkede valnødder
50 g rosiner eller soltørrede bær
1 spsk sukker
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader (180 grader varmluft), og kom papirforme i muffinformen. Har du ikke sådan en form, kan du bruge to papirforme per muffin.
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.
Pisk æggene sammen med et piskeris, og tilsæt yoghurt og smeltet smør. Hæld det over i melblandingen, og vend forsigtigt rundt med en gummiskraber, til det er delvist blandet.
Tilsæt revet æble, nødder og rosiner, og vend rundt, til det er akkurat blandet – rør ikke for meget.
Fordel dejen i papirformene, og drys med sukker mikset med kanel.
Bag kagerne midt i ovnen 20-25 minutter. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og lad dem stå 3-4 minutter i formen, før de tages ud på en rist.