Æblemuffins på træbord
© Getty images

Fuldkornsmuffins med æbler og nødder

Et lille stykke kage med masser af saft og smag!

9. september 2018 af Redaktionen


Tricket, når du bager muffins, er at røre dejen så lidt som muligt – den skal vendes sammen med let hånd og må gerne se lidt klumpet ud.

25 min. + bagetid til 12 stykker
200 kcal pr. stk.

INGREDIENSER

125 g fuldkornshvedemel
100 g hvedemel
50 g farin
1 dl havregryn
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1⁄4 tsk salt
2 æg
2 1⁄2 dl yoghurt eller kærnemælk
35 g smeltet smør
2-3 æbler (300 g revet)
50 g hakkede valnødder
50 g rosiner eller soltørrede bær
1 spsk sukker

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader (180 grader varmluft), og kom papirforme i muffinformen. Har du ikke sådan en form, kan du bruge to papirforme per muffin.

Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål.

Pisk æggene sammen med et piskeris, og tilsæt yoghurt og smeltet smør. Hæld det over i melblandingen, og vend forsigtigt rundt med en gummiskraber, til det er delvist blandet.
Tilsæt revet æble, nødder og rosiner, og vend rundt, til det er akkurat blandet – rør ikke for meget.

Fordel dejen i papirformene, og drys med sukker mikset med kanel.
Bag kagerne midt i ovnen 20-25 minutter. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og lad dem stå 3-4 minutter i formen, før de tages ud på en rist.

Du vil (garanteret) også kunne lide