Vitello tonnato sandwich
En klassisk Vitello tonnato med kalvesteak. Mums! © iStock

Vitello tonnato-sandwich

Vi laver den klassiske vitello tonnato med kalvesteaks – hurtigt og lækkert. Med en cremet tunsauce smager hele molevitten fantastisk på grillet brød

27. januar 2014 af Lone Kjær

Tid: 20 minutter

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge 

Til tunsauce

  • 2 dåser afdryppet tun
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk kapers
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche 9 %
  • salt og peber

Til sandwich

  • 4 kalvesteaks
  • Salt og peber
  • 4 skiver surdejsbrød
  • Lidt olivenolie
  • 2 spsk kapers
  • 300 g tomater på stilk
  • 1 potte frisk basilikum

Sådan laver du Vitello tonnato-sandwich

  • Kom tun i en foodprocessor eller blender sammen med citronsaft, kapers, mayonnaise og creme fraiche. Blend til en jævn sauce, og smag til med salt og peber.
  • Krydr kødet med salt og peber, og grill det ca. 3 min. på hver side afhængigt af kødets tykkelse og af, hvor gennemstegt du ønsker kødet.
  • Grill brødet, og dryp olie over. Fordel kalvesteaks, tunsauce, kapers, tomater og basilikum på brødene.

Tip! 

Servér også tunsaucen som fyld i sandwiches med salat og agurk.

Du vil (garanteret) også kunne lide