Tid: 10 min. + kogetid.
Til: 6 personer.
Supernem appetiser. De smukke vagtelæg hører tiden til, og du får dem i velassorterede supermarkeder eller hos fiskehandlere. Variér kryddersaltet i det uendelige, for eksempel med en anden krydderurt. Gæsterne piller selv æggene – det er lettest fra den buttede ende – og dypper dem i kryddersaltet.
Du skal bruge:
- 18 vagtelæg
- 2 tsk flagesalt, fx Maldon Sea Salt
- 2 spsk sesamfrø, gerne ristede
- 2 spsk frisk, hakket timian
- friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Kom æggene i koldt vand, kog op, og kog dem 4 minutter. Skyl dem under koldt vand.
- Rist eventuelt sesamfrø på en tør, hed pande, til de popper. Pas på, de ikke brænder på – rør i dem. Bland med de øvrige ingredienser, og anret æg og salt i skåle for sig.
Tip!
For mere mæthed: Lav mere kryddersalt, og servér lidt friskbagt brød til også, som gæsterne brækker i mindre stykker, dypper i en skål med olivenolie og så i saltet.