Vagtelæg
Vagtelæg er både dekorative og lækre! © Getty Images

Vagtelæg med kryddersalt

Æg hører påskebordet til, men hvem siger de skal komme fra høns? Vi gør i hvert fald ikke og har frekventeret en anden fugl ...

31. januar 2021 af Tina Scheftelowitz

Tid: 10 min. + kogetid.
Til: 6 personer.

Supernem appetiser. De smukke vagtelæg hører tiden til, og du får dem i velassorterede supermarkeder eller hos fiskehandlere. Variér kryddersaltet i det uendelige, for eksempel med en anden krydderurt. Gæsterne piller selv æggene – det er lettest fra den buttede ende – og dypper dem i kryddersaltet.

Du skal bruge: 

  • 18 vagtelæg
  • 2 tsk flagesalt, fx Maldon Sea Salt
  • 2 spsk sesamfrø, gerne ristede
  • 2 spsk frisk, hakket timian
  • friskkværnet peber

Sådan gør du: 

  1. Kom æggene i koldt vand, kog op, og kog dem 4 minutter. Skyl dem under koldt vand. 
  2. Rist eventuelt sesamfrø på en tør, hed pande, til de popper. Pas på, de ikke brænder på – rør i dem. Bland med de øvrige ingredienser, og anret æg og salt i skåle for sig.

Tip! 

For mere mæthed: Lav mere kryddersalt, og servér lidt friskbagt brød til også, som gæsterne brækker i mindre stykker, dypper i en skål med olivenolie og så i saltet.

Du vil (garanteret) også kunne lide