Tid: 30 min.
Til: 4 personer
Du skal bruge:
- 100 g friske grønne bønner
- 1 løg
- 1 stor gulerod
- 2 dl rismel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 2 dl vand
- 100 g friske minimajs
Fritering:
- 1 liter rapsolie
Pynt:
- flagesalt
Dip:
- 1/2 dl japansk soyasauce
- 1 spsk revet ingefær
- 1 1/2 spsk sukker
- 1 spsk friskpresset limesaft
- 1 tsk chiliflager
Sådan gør du:
- Blanchér de grønne bønner i letsaltet vand ca. 2 minutter. Skyl med koldt vand, og lad dem dryppe af. Pil løget, og skær det i centimetertykke skiver. Del dem i ringe. Skræl guleroden, og skær den i stykker på ca. 1,5 x 2 x 5 cm.
- Bland rismel, bagepulver og salt. Tilsæt vand, og pisk dejen jævn.
- Dip: Rør alle ingredienser sammen.
- Varm olien op til 170 grader. Dyp løg- og gulerodsstykker i dejen, og fritér dem ad nogle omgange i 3-4 minutter, til de har en jævn gylden farve. Dryp af på køkkenrulle.
- Varm nu olien op til 180 grader. Dyp minimajs og bønner i dejen, og fritér dem i 1-2 minutter. Dryp også dem af på køkkenrulle.
- Anret grøntsagerne på et fad, drys med flagesalt, og servér de nyfriterede grøntsager med dippen.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. marts 2021.