Opskriften giver til: 4 personer.
Tid: 1 time + 1 time marinering
Tatar skal laves med helt friskt kød i en god kvalitet og med hygiejnen i top.
Ingredienser
Til tatar:
- 300 g kalveinderlår
- 1 skalotteløg
- 2 tsk citronsaft
- 2 tsk olivenolie
- lidt salt
Syltede rodfrugter:
- 2 løg
- 2 dl vand
- 1 dl eddike
- 1 dl sukker
- 1/2 stjerneanis
- 1/2 spsk salt
- 1/2 lille gulerod
- 30 g majroe
- 1 lille jordskok
Syrlig dildcreme:
- 2 æggeblommer
- 2 spsk hakket dild
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 dl rapsolie
Friterede kartoffelknas:
- 1 kartoffel
- 3 dl rapsolie
- salt
Pynt:
- dild
- karse
Sådan gør du
Syltede rodfrugter:
- Pil og halvér løgene. Pil løglagene fra hinanden. Bring vandet til kogepunktet, og tilsæt eddike, sukker, stjerneanis og salt. Læg løgene i den varme lage. Afkøl blandingen.
- Skræl rodfrugterne. Riv dem på et mandolinjern, eller striml dem. Læg dem i den nu afkølede lage, og lad det hele marinere mindst 1 time, men gerne længere. Tilfører eller fremhæver blot mere smag.
Syrlig dildcreme:
- Blend æggeblommer, hakket dild, citronsaft, sennep og salt sammen. Tilsæt olien drypvis, og blend, til du får en tyk mayonnaise.
Friteret kartoffelknas:
- Skræl kartoflen, og blend den i en blender. Kram al væsken fra kartoffelsmulerne. Varm olien op til 160 grader, og frituresteg kartoffelsmulerne i olien, til de får en fin gylden, men ikke for mørk farve. Lad dem dryppe af på et par stykker køkkenrulle. Drys med salt.
- Steg kødets yderside hurtigt og ved høj varme. Skær eventuel stegeskorpe væk, og hak kødet. Pil og hak løget. Bland kød og løg med citronsaft, olie og salt.
- Form og anret tataren på tallerknerne. Top med syltede rodfrugter, syrlig dildcreme og det sprøde kartoffelknas. Og sidste touch: Lidt dild og karse.
Kan forberedes dagen før
- Sylt rodfrugterne
- Rør dildcremen sammen
- Frituresteg kartoffelknaset
Før gæsterne kommer
- Hak kødet og løget
Lige før servering
- Rør tataren sammen, og anret på tallerknerne
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 12. december 2019.