Tarte flambée er en tynd pizza med knasende bund, bagt uden gær. Let at lave og en lækker hapser til en drink eller to.
Tid: 20 min. + 7 min. ovntid
Til: 4 små tærter eller pizzaer
Det skal du bruge:
2 dl hvedemel, gerne Tipo 00
3⁄4 spsk vand
1⁄2 spsk olivenolie
salt
Fyld:
4 spsk creme fraiche
4 spsk basilikumpesto
1 bananskalotteløg
1⁄2 stilk fennikel
Pynt:
4-6 radiser
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på højeste varme, gerne 275-300 grader om muligt. Sæt en bageplade i ovnen.
2. Rør mel, vand, nolie og salt sammen. Ælt dejen 2-3 minutter, til den er glat og smidig. Tilsæt lidt ekstra mel, hvis dejen er for klæbrig. Lad dejen hvile tildækket 5 minutter.
3. Del dejen i 4 kugler. Rul hver kugle ud til en tynd bund på et letmelet køkkenbord. Læg bundene på bagepapir.
4. Fordel creme fraiche på bundene, men efterlad kanterne fri. Fordel pestoen ovenpå.
5. Pil løget, og skær det tyndt ud. Rens fennikelstilken, og skær den i tynde skiver. Fordel løg og fennikel på bundene.
6. Flyt bundene over på den varme bageplade. Bag 7-10 minutter, til de har fået farve. Skær dem i stykker, og servér.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj 2022.
