Tarte flambée med pesto og fennikel
Seriøst haps til den her hapser.© Helén Pe

Tarte flambée med creme fraiche, pesto og fennikel

Knas, crunch, knæk. En tarte flambée er sprød, fordi dejen er tynd og ikke har hævet. Og den er god, fordi den knaser og smager sprødt. Haps!

17. juni 2022 af Petra Lindstrand

Tarte flambée er en tynd pizza med knasende bund, bagt uden gær. Let at lave og en lækker hapser til en drink eller to.

Tid: 20 min. + 7 min. ovntid

Til: 4 små tærter eller pizzaer

Det skal du bruge:

2 dl hvedemel, gerne Tipo 00

3⁄4 spsk vand

1⁄2 spsk olivenolie

salt

Fyld:

4 spsk creme fraiche

4 spsk basilikumpesto

1 bananskalotteløg

1⁄2 stilk fennikel

Pynt:

4-6 radiser

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på højeste varme, gerne 275-300 grader om muligt. Sæt en bageplade i ovnen.

2. Rør mel, vand, nolie og salt sammen. Ælt dejen 2-3 minutter, til den er glat og smidig. Tilsæt lidt ekstra mel, hvis dejen er for klæbrig. Lad dejen hvile tildækket 5 minutter.

3. Del dejen i 4 kugler. Rul hver kugle ud til en tynd bund på et letmelet køkkenbord. Læg bundene på bagepapir.

4. Fordel creme fraiche på bundene, men efterlad kanterne fri. Fordel pestoen ovenpå.

5. Pil løget, og skær det tyndt ud. Rens fennikelstilken, og skær den i tynde skiver. Fordel løg og fennikel på bundene.

6. Flyt bundene over på den varme bageplade. Bag 7-10 minutter, til de har fået farve. Skær dem i stykker, og servér.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 5. maj 2022. 

Tarte flambée med pesto og fennikel
Kan også klappes sammen, og så er det en sandwich. © Helén Pe

Du vil (garanteret) også kunne lide