syltede grøntsager
En lille anretning af surt-sødt. © Joel Wåreus

Syltet vintergrønt

Et lille stykke surt skal der ofte til. Uhm, til en mad eller en frikadelle eller et stykke medisterpølse? Eller en cremet ost?

28. oktober 2022 af Sophie Berlin

De syltede grøntsager er lækre til en bagt camembert, som du også finder opskriften på her under Forret. Men også til julens skinker og frikadeller og andre farsbrød sådan generelt.

Tid: 30 min. + køletid 

Til: 5 dl

Du skal bruge: 

  • 200 g rosenkål 
  • 100 g blomkål
  • 1 gulerod
  • 1 lille rødløg
  • 1-2 polkabeder 
  • 1 tsk sennepsfrø

Syltelage:

  • 1 lille stykke frisk ingefær
  • 1 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vand
  • 2 stjerneanis 
  • 1 kanelstang

Sådan gør du:

1. Skyl og rens alle grøntsager, og skær dem i mindre stykker. Hæld dem på rene sylteglas.

2. Syltelage: Skræl ingefæren, og skær den i meget tynde skiver. Bland alle ingredienser til syltelagen, og kog dem, til sukkeret er opløst. Hæld den varme syltelage over de rensede og skårne grøntsager.

3. Lad syltelagen køle af, og stil sylteglassene med de syltede grøntsager på køl. Lad dem trække mindst et døgn, før du spiser af dem. Så smager de af mest. Og de smager godt!

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i oktober 2022.  

Du vil (garanteret) også kunne lide