Opskriften giver til: 4 personer
Ingredienser
Gazpacho
- 100 g daggammelt brød uden kerner og skorpe
- 1 dl koldt vand
- 500 g solmodne tomater
- 1 agurk
- 2 peberfrugter
- 1 lille chili
- 2 fed hvidløg
- 3 dl tomatjuice
- ½ dl olivenolie
- 2 spsk sherryeddike
- salt og peber
- evt. lidt brøndkarse til pynt
- 1 bundt persille
- ½ dl olivenolie
Brødcroutoner
- 2 skiver daggammelt brød uden kerner og skorpe
- 2-3 spsk olivenolie
Sådan laver du gazpacho
- Skær brødet i små tern. Hæld vandet over brødet, og lad det stå ca. 5 min.
- Skær tomater i kvarte, og mas dem i hænderne over i en skål, så saft og kerner kommer ud. Flæk agurken, fjern kerner, og skær agurken i små tern. Skær peberfrugter i små tern.
- Flæk chili, skrab kornene ud, og hak chilien fint.
- Kom brød, tomater med saft og kerner, agurk, peberfrugter, chili og presset hvidløg i en blender sammen med tomatjuice. Blend, til suppen er jævn.
- Tilsæt olie, og smag suppen til med sherryeddike, salt og peber. Stil suppen koldt.
- Skyl og hak persillen fint. Kom persille og olie i en blender, og kør til en grøn olie.
- Skær brødet i tern. Varm olien på en pande, og rist brødet i olien, til det er gyldent.
- Rør i suppen, og servér den med persilleolie, brødcroutoner og evt. lidt brøndkarse.
Så er der kold gazpacho. Velbekomme!