Malt og flutes
Kend dem på knækket!© Helén Pe

Prøv dem til det hele: Sprøde og saftige maltflutes

Der er to hemmeligheder bag de delikate maltflutes her. Den ene er langtidshævning, den anden er skoldning af melet. Tjek teknikken her.

29. juni 2022 af Petra Lindstrand

Brødene her skal laves over to dage, så gå i gang i god tid. Skoldning af melet og langtidshævning giver det lækreste, sprøde ydre og den saftigste krumme.

Tid: 20 min. + 8 1⁄2 timers hævetid + 20 min. ovntid

Til: 3 stk.

Det skal du bruge: 

Dag 1:

1 dl groft rugmel 

1 1⁄2 dl vand

Dag 2:

5 g gær

2 1⁄2 dl koldt vand

8 1⁄2 dl økologisk hvemedel, ca. 500 g

1 dl maltsirup, fås fx i Føtex

1⁄2 Santa Maria maltbrødkrydderimiks (a 75 g) 

1⁄2 dl tyttebærsyltetøj

1⁄2 spsk salt

Sådan gør du:

1. Dag 1: Hæld rugmelet i en skål, kog vandet, og hæld det over rugmelet. Bland godt. Dæk til med film, og lad stå mindst 8 timer.

2. Dag 2: Rør gæren ud i vandet. Tilsæt det skoldede rugmel, hvedemel, sirup, krydderimiks, tyttebærsyltetøj og salt. Omrør kraftigt. Dæk dejen med film, og lad den hæve ved stuetem­peratur 8­-10 timer.

3. Skrab forsigtigt dejen ud på et bord drysset med mel. Drys mel over dejen, og hiv den for­ sigtigt ud til et rektangel, som skæres i tre lange flutes.

4. Løft flutene over på en bageplade med bage­papir. Efterhæv 30 minutter under et viske­ stykke. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

5. Bag flutene midt i ovnen ca. 20 minutter, til de har fået farve. Køl af på en rist før servering.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i november 2021. 

Du vil (garanteret) også kunne lide