Vaflerne kan serveres enten på frokostbordet eller buffeten eller som en snack til en drink. I stedet for gravad laks kan du toppe med koldrøget laks, stenbiderrogn eller en god skinke.
Til 6-10 vafler skal du bruge:
Råsyltede rødløg:
2 dl vand
1 dl strøsukker
1⁄2 dl eddike
2 rødløg
Dildvafler:
100 g smør
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1⁄2 tsk salt
4 dl mælk
1⁄2 dl finthakket dild
Peberrodscreme:
2 dl creme fraiche
3 spsk reven peberrod
1 bakke karse
1⁄2 tsk salt
friskkværnet sort peber
Topping:
gravad laks i tynde skiver krydderurter, for eksempel dild
Sådan gør du:
1. Råsyltede rødløg: Bland vand, sukker og eddike i en skål. Rør, til sukkeret er opløst.
2. Pil løget, og skær det i helt tynde skiver. Læg løgene i lagen, og lad dem trække mindst 30 minutter. Jo længere de trækker, jo mere møre bliver de.
3. Dildvafler: Smelt smørret i en gryde. Bland hvedemel, bagepulver og salt i en skål. Pisk halv- delen af mælken og halvdelen af det smeltede smør ned i, og rør det til en glat dej. Tilsæt resten af mælken og smørret, og rør igen. Vend den hakkede dild i.
4. Varm vaffeljernet op, og pensl det med smeltet smør. Hæld 3⁄4–1 dl dej på, så det dækker næsten hele vaffeljernet. Bag vaflerne gyldenbrune og sprøde i kanten og bløde i midten.
5. Peberrodscreme: Rør creme fraiche sammen med de øvrige ingredienser. Opbevar på køl, til peberrodscremen skal spises.
6. Servér vaflerne med en klat peberrodscreme, tynde skiver gravad laks, sursøde råsyltede løg og krydderurter efter dit eget hoved.
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 7. april, 2022.