Grønkålschips i ovn
Grønne, sunde og sprøde lækkerier til hyggen! © Getty Images

Sådan laver du sprøde grønkålschips

Chips lavet på grønne blade kan man spise så mange af, man vil! De er fulde af vitaminer og mineraler – slet ikke dumme til aftenhyggen

5. januar 2019 af Redaktionen

Ingredienser

  • 1 stort bundt grønkål
  • Ca. 3 spsk. olivenolie
  • Himalayasalt
  • Citronsaft

Du skal også bruge

  • En mellemstor skål eller en tallerken

Sådan laver du grønkålschips

  1. Sæt ovnen på 180 grader.
  2. Skyl grønkålen, fjern den midterste ribbe, og skær bladene i mundrette stykker. Du kan også bruge ribberne fra den øverste del af bladene, hvor de er tyndest.
  3. Smør en bageplade med olivenolie, og kom grønkålen på pladen.
  4. Stænk med olivenolie, drys med lidt himalayasalt, pres nogle dråber citronsaft over, og masser olien ind i bladene, til alt er dækket.
  5. Lad grønkålen tørre i ovnen i 15-20 minutter, til bladene er tørre og sprøde.

Tip!

Næste gang du køber friske rødbeder, så kasser ikke toppene – de er fantastisk gode at lave chips af. Følg opskriften på grønkålschips, og erstat citronsaft med chiliflager. Det bliver virkelig godt!

Du vil (garanteret) også kunne lide