Sild til jul og påske
Lad der på alle måder være bid i din sild! © Anders Norrsell

Sild med løg, urter og chili

Vi fortsætter med at udfordre den marinerede sild. Her har vi proppet lagen med smag og smæk i form af chili, nelliker, beder og rødder.

12. august 2022 af Bitte Forsberg

Smuk og smagsstærk ret, der tilbereder sig selv over et døgns tid.


Til: 6-8 buffetportioner


Du skal bruge: 

420 g sildefileter, gerne fra din fiskemand


Lage:

  • 3 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 1 dl eddike
  • 10 sorte peberkorn
  • 5 hvide peberkorn
  • 2 laurbærblad
  • 3 hele kryddernelliker


Fyld:

  • 1⁄2 rød chili
  • 1⁄2 porre, brug også toppen
  • 1 gulerod
  • 1 lille gul bede
  • 1 rødløg
  • 2 spsk grovhakket dild + dildkviste til pynt


Sådan gør du:

1. Lage: Bland alle ingredienserne til lagen i en gryde, og kog den op. Og køl den dernæst af.

2. Fyld: Udkern chilien, og hak den. Rens porren, og snit den tyndt. Skræl guleroden, og skær den i skiver. Skræl den gule bede, og snit den meget tyndt, gerne på et mandolinjern. Pil løget, og skær det i skiver.

3. Skyl sildefileterne, og lad dem dryppe af. Skær dem i små bidder af ca. 1 centimeters bredde.

4. Læg alt fyldet og alle sildebidderne i lag i et sylteglas, og hæld den afkølede lage over. Stil på køl mindst 1 døgn, og pynt med et par dildkviste, inden du bærer glasset til bordet.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i april 2022. 

Sild til påske og jul
Det ser jo simpelthen så pænt ud, med stykker af sølvsild, der svømmer rundt i urter og farver.© Anders Norrsell

Du vil (garanteret) også kunne lide