Røget laksepostej
En letlavet og samtidig luksuriøs postej, som er eminent som gave sammen med en pose hjemmelavede crostini og et glas lakse- eller ørredrogn. Holder sig 4-5 dage i køleskabet.
Tid: 10 min.
Til: 5 dl
Du skal bruge:
- 150 g koldrøget laks i skiver
- 2 forårsløg
- 200 g flødeost naturel
- 3 spsk creme fraiche
- 1 spsk citronsaft
- 3 dråber tabascosauce
- 1 spsk kapers
- hjemmelavede crostini (se opskrift her)
- 100 g lakse- eller ørredrogn
Sådan gør du:
1. Skær laksen i mindre stykker. Rens og hak forårsløgene fint.2. Put laks, ost og creme fraiche i en køkkenmaskine. Du kan også stavblende det eller grovhakke med en gaffel, alt efter ønsket konsistens. Rør citronsaft og tabascosauce i, og rør postejen glat. Rør dernæst forårsløg og kapers i.
3. Læg postejen i en lille postej- eller smørform, eller prop den lækkert i et glas.
Crostini
Crostini holder sig ca. 1 uge et tørt sted.
Tid: 15 min.
Til: ca. 25 stk.
Du skal bruge:
1 lille, daggammel baguette50 g smør
Sådan gør du:
1. Skær baguetten i tynde skiver.2. Steg skiverne i smør ad flere omgange i en stegepande, så de får en fin farve. Lad dem køle af på en rist.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i februar 2023.