Laksepostej
Den bedste bid af blødt og sprødt, fedt og salt (som også kommer fra de tilsatte rogn fra glas). © Eva Hildén Smith

Røget laksepostej med crostini

Den bløde laksepostej på de sprøde crostinier er en kombination, der tager kegler, uanset om du serverer den som kanapé, hapser, frokostret eller forret.

15. februar 2023 af Lena Söderström

Røget laksepostej

En letlavet og samtidig luksuriøs postej, som er eminent som gave sammen med en pose hjemmelavede crostini og et glas lakse- eller ørredrogn. Holder sig 4-5 dage i køleskabet.

Tid: 10 min. 

Til: 5 dl

Du skal bruge: 

  • 150 g koldrøget laks i skiver 
  • 2 forårsløg
  • 200 g flødeost naturel
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 dråber tabascosauce
  • 1 spsk kapers
Tilbehør:
  • hjemmelavede crostini (se opskrift her) 
  • 100 g lakse- eller ørredrogn


Sådan gør du:

1. Skær laksen i mindre stykker. Rens og hak forårsløgene fint.

2. Put laks, ost og creme fraiche i en køkkenmaskine. Du kan også stavblende det eller grovhakke med en gaffel, alt efter ønsket konsistens. Rør citronsaft og tabascosauce i, og rør postejen glat. Rør dernæst forårsløg og kapers i.

3. Læg postejen i en lille postej- eller smørform, eller prop den lækkert i et glas.

Crostini

Crostini holder sig ca. 1 uge et tørt sted. 


Tid: 15 min.
Til: ca. 25 stk.

Du skal bruge: 

1 lille, daggammel baguette
50 g smør

Sådan gør du:

1. Skær baguetten i tynde skiver.
2. Steg skiverne i smør ad flere omgange i en stegepande, så de får en fin farve. Lad dem køle af på en rist. 

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i februar 2023. 

Du vil (garanteret) også kunne lide