Bagt laks med salsa og asparges
Den fede fisk og de sprøde asparges går perfekt hånd i hånd.© Eva Hildén

Ovnbagt laks med salsa og asparges

De sprøde asparges klæder denne smagsstærke variant af laksen.

2. juni 2021 af Lena Söderström

Tid: 20 min. + 35 min. ovntid 

Til: 6-8 personer

Det skal du bruge:

  • 1 kilo laksefilet i ét stykke med skind 
  • 2 tsk salt

Salsa:

  • 2 skalotteløg
  • 1 bundt bredbladet persille 
  • 1 jalapeñochili
  • 1 citron
  • 2 fed hvidløg
  • 3⁄4 dl olivenolie

Tilbehør:

  • 500 g grønne asparges 
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 dl ristede pinjekerner

Sådan gør du:

  1. Salsa: Tænd ovnen på 175 grader. Pil løgene, og snit dem fint. Hak persille. Fjern kerner og hak chili. Skyl citronen, og finstriml skallen uden at få det hvide med. Halvér citronen, og pres saften ud. 
  2. Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Bland løg, persille, chili, citronskal og -saft, hvidløg og olie.
  3. Læg laksen med skindsiden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt. Fordel halvdelen af salsaen på laksen, og gnid den ind i fisken. Bag laksen i ovnen ca. 20 minutter, til den er færdigbagt. Tag laksen ud, og lad den hvile tildækket 20 minutter.
  4. Skru nu ovnen op på 200 grader. Knæk det nederste af aspargesene. Læg dem i et aflangt fad beklædt med bagepapir. Stænk med olie. Bag i ovnen ca. 15 minutter.
  5. Anret laks og asparges på et (frisk) fad. Drys med flagesalt og pinjekerner, og servér med resten af salsaen til. 

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 30. marts 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide