Tid: 20 min. + 35 min. ovntid
Til: 6-8 personer
Det skal du bruge:
- 1 kilo laksefilet i ét stykke med skind
- 2 tsk salt
Salsa:
- 2 skalotteløg
- 1 bundt bredbladet persille
- 1 jalapeñochili
- 1 citron
- 2 fed hvidløg
- 3⁄4 dl olivenolie
Tilbehør:
- 500 g grønne asparges
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- 1 dl ristede pinjekerner
Sådan gør du:
- Salsa: Tænd ovnen på 175 grader. Pil løgene, og snit dem fint. Hak persille. Fjern kerner og hak chili. Skyl citronen, og finstriml skallen uden at få det hvide med. Halvér citronen, og pres saften ud.
- Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Bland løg, persille, chili, citronskal og -saft, hvidløg og olie.
- Læg laksen med skindsiden nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt. Fordel halvdelen af salsaen på laksen, og gnid den ind i fisken. Bag laksen i ovnen ca. 20 minutter, til den er færdigbagt. Tag laksen ud, og lad den hvile tildækket 20 minutter.
- Skru nu ovnen op på 200 grader. Knæk det nederste af aspargesene. Læg dem i et aflangt fad beklædt med bagepapir. Stænk med olie. Bag i ovnen ca. 15 minutter.
- Anret laks og asparges på et (frisk) fad. Drys med flagesalt og pinjekerner, og servér med resten af salsaen til.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 30. marts 2021.