Festbrød på buffeten eller til suppen. Dejen er lidt tynd, for så bliver baguetterne ekstra saftige. Så vær ikke alarmeret, når du står og tænker: Den fik jeg da ikke samlet synderligt godt.
Tid: 30 min. + 3 timer + 20 min. hævetid + 25 min. bagetid
Til: 3 baguetter
Du skal bruge:
- 1 1⁄2 dl sorte kalamataoliven uden sten
- 4 dl vand
- 15 g gær
- 6 dl hvedemel (360 g)
- 2 dl + 1 dl durumhvedemel
- 2 spsk hakket frisk rosmarin
- 2 spsk olivenolie
- 11⁄2 tsk salt
Baguette-tip!
Bag gerne baguetterne på en særlig bageplade med fordybninger, så kommer de til at ligne dem fra bageren. Se billedet øverst i artiklen.
Sådan gør du:
1. Hak oliven fint. Varm vandet op, til det er fingervarmt, 37 grader. Smuldr gæren ned i en skål eller et bagefad, og rør gæren ud i vandet.
2. Tilsæt hvedemel, 2 dl durumhvedemel, oliven, rosmarin, olie og salt. Rør dejen godt sammen. Den skal være ret tynd og klistret. Dæk derefter skålen eller bagefadet med film, og lad dejen hæve 3 timer ved stuetemperatur.
3. Skrab dejen ud på et godt melet bord. Bred den lidt ud, uden at klemme luften ud af den. Del dejen i tre aflange pølser. Drys baguetterne med durumhvedemel. Vrid dem et par gange om sig selv, og drys med lidt ekstra durumhvedemel. Læg baguetterne over på en bageplade med bagepapir.
4. Stil baguetterne til hævning under et viskestykke ca. 20 minutter.
5. Tænd ovnen på 250 grader. Bag baguetterne midt i ovnen ca. 25 minutter, til de har taget farve. Afkøl på en rist. Og kend dem så på knækket og den vidunderlige duft!
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i februar 2023.