Nordisk sashimi med lakserogn, creme fraiche, syltet kålrabi og ingefær, finreven peberrod og friteret tang.
Tid: 30 min.
Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
- 300 g fersk laks i sashimikvalitet
- 1 dl creme fraiche 38 %
- 50 g lakserogn
- 2 cm frisk peberrod
Syltet kålrabi og -ingefær:
- 1 kålrabi
- 1 frisk ingefær, ca. 5 cm
- 1⁄2 dl eddike
- 1 dl sukker
- 1 1⁄2 dl vand
Friteret tang:
- 50 g tang, for eksempel tangark til sushi
- 3 dl rapsolie
- 1⁄2 tsk flagesalt
Pynt:
- karse
- lys soja
Sådan gør du
- Syltet kålrabi og ingefær: Rør eddiken med sukker. Tilsæt vandet, og rør, til sukkeret er opløst. Skræl kålrabi og ingefær, og skær begge i meget tynde skiver på et mandolin jern. Læg skiverne i eddikelagen, og lad skiverne trække ca. 10 minutter.
- Friteret tang: Varm olien op til 170-180 grader. Fritér tangen i den varme olie, til den får en fin farve og er sprød. Tag tangen op med hulske, og lad tangen dryppe af på et stykke fedtabsorberende køkkenrulle. Drys med flagesalt.
- Skær laksen i skiver, og anret den på tallerkner eller et stort fad. Stænk creme fraiche over og lakserogn over. Drys finreven peberrod og karse over, og tilfør så det sidste, sprøde touch med små stykker friteret tang.
- Servér med soja i en skål og syltet kålrabi og ingefær i en anden skål.
Match mad & drikke
Til den friske, ferske sashimi er der kun ét rigtigt svar: Champagne! Prøv for eksempel:
- Palmer Blanc de Blancs 2014, Frankrig: Ung, ren og frisk champagne med smage af pærer, guava og nødder.
- Louis Roederer Brut Premier, Frankrig: Koncentreret og fyldig men også elegant. Og et godt alternativ til de dyre champagner. Med eksotiske noter som vanilje, gyldne frugter, mandler og ristet brød(!).
Alkoholfri:
- Leitz Eins Zwei Zero Riesling, Tyskland: Alkoholfri hvidvin, som er frisk, sprød og læskende med smagsnoter af rabarber og citrus.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. december 2020.