Tærter med vagtelæg til påskefrokost
Servér små fine påskereder til dine påskegæster.© Eva Hildén

Minitærter med vagtelæg

De små påskereder kan enten serveres som forret eller som del af en buffet med andre påskeretter.

28. marts 2021 af Lena Söderström

Tid: 30 min. + 30 min. køletid + 20 min. ovntid

Til 6 tærter

Du skal bruge:

  • 3 dl hvedemel (180 g)
  • 125 g smør
  • 3-4 spsk vand

Fyld:

  • 25 g babyspinat
  • 1/2 spsk olivenolie
  • salt
  • friskkværnet sort peber
  • 3 dl reven ost
  • 3 æg
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 tsk salt
  • 6 vagtelæg

Sådan gør du:

  1. Hak mel og smør sammen i en foodprocessor. Tilsæt vand, og saml hurtigt dejen. Læg dejen i en frysepose, og lad den hvile på køl 30 minutter.
  2. Blanchér spinaten i olie ca. 1 minut. Smag til med salt og peber.
  3. Pisk de øvrige ingredienser til fyldet sammen. Tænd ovnen på 200 grader.
  4. Tryk dejen ud i små tærteforme, gerne med løse bunde. Fordel spinaten i de små tærter, og hæld æggeblandingen over. Slå et vagtelæg ud oven i i hver af de små tærter.
  5. Bag tærterne midt i ovnen ca. 20 minutter, til fyldet er fast og har fået en fin farve. Anret dem på et dekorativt fad, og bær dem til bordet sprøde, bløde og lune.

Tip! 

Tærterne kan også fint halveres med et flot snit.

Du vil (garanteret) også kunne lide