De her minitærter med miniæg er simpelthen så søde og fuldstændigt perfekte på påskebordet.
Tid: 30 min. + 30 min. køletid + 20 min. ovntid
Til: 6 tærter
Du skal bruge:
- 3 dl hvedemel (180 g)
- 125 g smør
- 3-4 spsk vand
Fyld:
- 25 g babyspinat
- 1/2 spsk olivenolie
- salt
- friskkværnet sort peber
- 3 dl reven ost
- 3 æg
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1/2 tsk salt
- 6 vagtelæg
Sådan gør du:
1. Hak mel og smør sammen i en foodprocessor. Tilsæt vand, og saml hurtigt dejen. Læg dejen i en frysepose, og lad den hvile på køl 30 minutter.2. Blanchér spinaten i olie ca. 1 minut. Smag til med salt og peber.
3. Pisk de øvrige ingredienser til fyldet sammen. Tænd ovnen på 200 grader.
4. Tryk dejen ud i små tærteforme, gerne med løse bunde. Fordel spinaten i de små tærter, og hæld æggeblandingen over. Slå et vagtelæg ud oven i i hver af de små tærter.
5. Bag tærterne midt i ovnen ca. 20 minutter, til fyldet er fast og har fået en fin farve. Anret dem på et dekorativt fad, og bær dem til bordet sprøde, bløde og lune.
Tip!
Tærterne kan også fint halveres med et flot snit.