Minifocacciaer
De ligner nærmest små platter, ikke?© Lisa Björner

Minifocacciaer med urter

De lækre focacciaere er bedst, når de er nybagte!

24. november 2020 af Monica Eisenman og Lisa Eisenman Frisk

Tid: 30 min. + 80 min. hævetid + 15 min. ovntid

Opskriften giver til: 6-8 brød

Du skal bruge

  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 tsk flagesalt
  • 7-8 dl hvedemel (360-420 g)

Pynt:

  • olivenolie
  • friske urter, fx basilikum, koriander, dild
  • flagesalt

Sådan gør du

  1. Smuldr gæren i en skål. Varm vandet op til 37 grader. Hæld lidt af vandet i skålen, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt resten af vandet, olie og salt. Rør det meste af melet i, lidt ad gangen, og arbejd dejen smidig. Lad dejen hæve tildækket ca. 45 minutter.
  2. Tag dejen op, læg den på et melet arbejdsbord, og del den i 6-8 stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel, som er ca. 2 cm i tykkelse. Læg cirklerne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve yderligere ca. 30 minutter, men under olieret plastfilm! Sæt ovnen på 225 grader.
  3. Fjern plastfilm, og lav fordybninger i dejen med en finger. Lav fordybningerne jævnt fordelt. Pensl med olie, placér urter på hver cirkel, og drys med flagesalt. Hæv yderligere ca. 5 minutter.
  4. Bag focacciaerne midt i ovnen ca. 15 minutter, køl af, og dryp med lidt olie før servering.

Hvad drikker du bedst til?

Servér eventuelt minifocacciaerne i en buffet bestående af ovnbagte søde kartofler, blomkål og kikærter med tahin- og harissadressing, fennikelsalat med gedeost og appelsinmarmelade-dressing og en nektarin- og ingefærkage. Vælg en blød og let rødvin eller en hvidvin med meget smag til den urtede og smagskraftige buffet.

Rødvin:

  • Bianchi Montepulciano d’Abruzzo 2017 fra Italien er en saftig og kirsebærfrugtig rødvin med en svagt urtet tone.

Hvidvin:

  • Cantina Lunae Colli di Luna Etichetta Grigia 2018 fra Italien er en aromatisk, pærefrugtig og let urtebitter hvidvin med en fed struktur.

Alkoholfri:

  • Rawson’s Retreat Cabernet Sauvignon fra Australien er en alkoholfri rødvin med en mørk bæragtig smag.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. september 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide