Marineret feta
Feta marineret i alt godt fra Middelhavskysten. © Eva Hildén Smith

Middelhavsmarineret fetaost

Hælder du olie på din feta, holder den sig så godt, og hælder du masser af sydeuropæiske krydderier på, smager den så godt!

15. februar 2023 af Lena Söderström

Fetaost deluxe til både smørrebrød og middagsretter. Og et ostebord! Holder sig ca. 1 uge i køleskabet.

Tid: 15 min. + 12 timers køletid 

Til: ca. 5 dl

Du skal bruge: 

  • 300 g fetaost
  • 2 spsk provencekrydderi eller 2 tsk af henholdsvis tørret basilikum, tørret timian og tørret oregano
  • 1 rødløg
  • 4 hvidløgsfed
  • 2 dl oliven, gerne i forskellige farver
  • 1 tørret chili
  • 4 kviste frisk timian eller oregano 
  • friskkværnet sort peber
  • ca. 5 dl god olivenolie

Sådan gør du:

1. Skær fetaosten i tern, og krydr osteternene med de tørrede krydder­urter. Skræl og skær rødløget i tynde skiver. Skræl hvidløgsfeddene.

2. Læg de krydrede ostetern, rød­ løgsskiverne, de 2 hvidløgsfed, oliven og hele chilien i et glas med låg. Pres de resterende 2 hvidløgsfed ud over. Læg timian-­ eller oreganokviste på. Kværn lidt sort peber ud over. Hæld olien på, så den akkurat dækker, og skru så låget på. Lad glasset stå ca. 12 timer i køleskabet før servering. 


Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i februar 2023. 

Du vil (garanteret) også kunne lide