Tid: 20 min.
Opskriften giver til: 2 personer
Rispapir puffer op, når det friteres, og bliver til en form for madskyer. Servér dem frisk fra olien!
Du skal bruge
- 190 g laksefilet
- 1 tsk flagesalt
- 1/4 agurk
- 4 radiser
- 4 dl rapsolie
- 4 ark rispapir
- 1/2 dåse tangkaviar (50 g)
- 2 spsk sriracha-mayonaise, eller anden chilimayonnaise
- 2 spsk creme fraiche
Pynt:
- 1/2 potte koriander
- 1/4 potte karse
Sådan gør du
- Skær laksen i små tern. Drys salt over, og lad det stå 5 minutter. Del agurken i to, skrab kernerne ud, og skær kødet i tern. Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver.
- Hæld olien på en pande eller i en gryde, og varm den op til mellem 160 og 180 grader. Læg et ark rispapir i den varme olie, et ad gangen. Lad det puffe op – det tager ca. 5 sekunder. Tag rispapiret op med en hulske, og lad det dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
- Anret laksen på rispapiret. Top med agurk og radiser og tangkaviar. Stænk sriracha-mayonnaise og creme fraiche over, drys med koriander og karse, og servér straks!
Match mad og drikke
Den lækre både fede, sprøde og salte lakseret med chilibid er i bedst selskab med en aromatisk vin. Gerne på lavet på den grønne rieslingdrue.
Hvidvin:
- Leitz Eins Zwei Dry Riesling 2017. Fra Tyskland til ca. 120 kroner. Med noter af pære, grønne æbler og en frisk smag af citrus.
Mousserende vin:
- Trillians Sparkling Riesling. Fra Australien til ca. 90 kroner. En frisk vin med bobler. Som i det hele taget er god til fiskeretter.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 6. februar 2020.