Friteret rispapir med rå laks
Perfekt til de særlige dage. Og klar på 20 minutter! © Stefan Wettainen

Lynluksus til to: Friteret rispapir med rå laks og sriracha-mayonnaise

Lækre laksehapsere til særlige dage, hvor maden ikke må skuffe, men heller ikke tage hele aftenen

26. juni 2020 af Petra Lindstrand

Tid: 20 min.

Opskriften giver til: 2 personer

Rispapir puffer op, når det friteres, og bliver til en form for madskyer. Servér dem frisk fra olien!

Du skal bruge

  • 190 g laksefilet
  • 1 tsk flagesalt
  • 1/4 agurk
  • 4 radiser
  • 4 dl rapsolie
  • 4 ark rispapir
  • 1/2 dåse tangkaviar (50 g)
  • 2 spsk sriracha-mayonaise, eller anden chilimayonnaise
  • 2 spsk creme fraiche

Pynt:

  • 1/2 potte koriander
  • 1/4 potte karse

Sådan gør du

  1. Skær laksen i små tern. Drys salt over, og lad det stå 5 minutter. Del agurken i to, skrab kernerne ud, og skær kødet i tern. Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver.
  2. Hæld olien på en pande eller i en gryde, og varm den op til mellem 160 og 180 grader. Læg et ark rispapir i den varme olie, et ad gangen. Lad det puffe op – det tager ca. 5 sekunder. Tag rispapiret op med en hulske, og lad det dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
  3. Anret laksen på rispapiret. Top med agurk og radiser og tangkaviar. Stænk sriracha-mayonnaise og creme fraiche over, drys med koriander og karse, og servér straks!

Match mad og drikke

Den lækre både fede, sprøde og salte lakseret med chilibid er i bedst selskab med en aromatisk vin. Gerne på lavet på den grønne rieslingdrue.

Hvidvin:

  • Leitz Eins Zwei Dry Riesling 2017. Fra Tyskland til ca. 120 kroner. Med noter af pære, grønne æbler og en frisk smag af citrus.

Mousserende vin:

  • Trillians Sparkling Riesling. Fra Australien til ca. 90 kroner. En frisk vin med bobler. Som i det hele taget er god til fiskeretter.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 6. februar 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide