Rodfrugtchips
Ja tak til en portion af dem. Eller to? © Aina C. Hole

Lav de sprødeste rodfrugtchips!

Haps! Knas, crunch, uhm ... Chips får mundvandet til at løbe, og de her rodfrugtchips får chipsoplevelsen til at smage af meget mere! Og kan også bruges til mangt og meget.

21. september 2022 af Marianne Pfeffer Gjengedal

Er du ikke vild med at stege i olie, så til­ bered dine rodfrugtchips i ovnen.

Tid: 10 min. + 1-2 timers tørretid

Til: ca. 150 g færdige chips

Du skal bruge:

500 g rodfrugter, for eksempel søde kartofler, rødbeder, kartofler og gulerødder

2-4 spsk olivenolie

flagesalt

friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Skræl rodfrugterne, og skær dem i så tynde skiver som muligt. Meget gerne på et mandolinjern. Jo tyndere chips, jo sprødere chips.

2. Vend skiverne i lidt olivenolie, og for­ del dem jævnt på bageplader med bagepapir. Drys med salt og peber.

3. Tør chipsene midt i ovnen med ovndøren lidt på klem. Efter 1 time vendes rodfrugterne og tørres 1 time mere, eller til de er helt sprøde og knasende.

4. Og så er det bare med at spise dem eller bruge dem, som de er. Eller servere dem med en dip med masser af smag. Det kan være af noget røget, så du laver en form for barbecuedip. Det kan være med en masse krydderurter, så du får en frisk dip med smæk. Det kan også være bearnaisemayonnaise eller chilimayonnaise.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i september 2022. 

Du vil (garanteret) også kunne lide