Er du ikke vild med at stege i olie, så til bered dine rodfrugtchips i ovnen.
Tid: 10 min. + 1-2 timers tørretid
Til: ca. 150 g færdige chips
Du skal bruge:
500 g rodfrugter, for eksempel søde kartofler, rødbeder, kartofler og gulerødder
2-4 spsk olivenolie
flagesalt
friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft. Skræl rodfrugterne, og skær dem i så tynde skiver som muligt. Meget gerne på et mandolinjern. Jo tyndere chips, jo sprødere chips.
2. Vend skiverne i lidt olivenolie, og for del dem jævnt på bageplader med bagepapir. Drys med salt og peber.
3. Tør chipsene midt i ovnen med ovndøren lidt på klem. Efter 1 time vendes rodfrugterne og tørres 1 time mere, eller til de er helt sprøde og knasende.
4. Og så er det bare med at spise dem eller bruge dem, som de er. Eller servere dem med en dip med masser af smag. Det kan være af noget røget, så du laver en form for barbecuedip. Det kan være med en masse krydderurter, så du får en frisk dip med smæk. Det kan også være bearnaisemayonnaise eller chilimayonnaise.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i september 2022.