Lakserillette med nældecreme og frisk kartoffelsalat
Ikke et ord om rejecocktail, men der er altså noget over alt muligt godt fra havet smukt serveret i glas. Måske en ny klassiker?© Helén Pe

Lakserillette med nældecreme og frisk kartoffelsalat

Har du ikke adgang til natur med brændenælder eller ramsløg, så byt nældeskuddene ud med babyspinat og ramsløgene ud med purløg og lidt presset hvidløg.

26. marts 2021 af Elisabeth Johansson

Tid: 45 min.

Til 6 personer

Du skal bruge:

  • 300 g varmrøget laks
  • 100 g koldrøget laks
  • 1 salatløg
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 spsk rapsolie

Confiterede vagtelæg:

  • 6 vagtelæg
  • 2 dl rapsolie

Kartoffelsalat:

  • 500 g kogte, kolde små kartofler
  • 1 spsk eddike
  • 2 spsk sukker
  • 3 spsk vand
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk kapers
  • 2 salatløg
  • 6 radiser
  • 1 dl dildkviste
  • flagesalt

Nældecreme:

  • 1 dl brændenældeskud
  • 1 fed hvidløg
  • 6 blade ramsløg
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • salt
  • friskkværnet sort peber

Pynt:

  • 75 g tangkaviar
  • dild
  • ramsløgsblade
  • citronbåde eller -skiver

Sådan gør du:

1. Findel den røgede laks. Pil løget, og striml det fint. Bland forsigtigt laks, løg, creme fraiche og olie sammen. Portionsanret rilletten. Stil glassene på køl, til de skal serveres.

2. Confiterede vagtelæg: Varm olien op til 60 grader i en lille gryde. Slå æggene ud, og del i blomme og hvide. Skyl æggeskallerne. Hæld forsigtigt blommerne i olien, til de størkner. Løft dem forsigtigt op af olien igen, og placér dem i skallerne.

3. Kartoffelsalat: Halvér de kogte kartofler. Læg dem i en skål. Rør eddike, sukker og vand sammen, og hæld lagen over kartoflerne. Lad kartoflerne trække 10 minutter i lagen, og hæld den så fra. Vend forsigtigt olie og kapers med kartoflerne. Pil løg, og skær dem i skiver. Skær radiser i skiver, og bland løg og radiser med kartoflerne. Pynt med dild. Drys med flagesalt.

4. Nældecreme: Overhæld nælderne med letsaltet kogende vand. Gentag, og hæld vandet fra. Læg dernæst nælderne i isvand, hæld vandet fra, og pres dem tørre. Pil hvidløg, og blend hvidløg med nælder og ramsløg. Bland med creme fraiche, og smag til med salt og peber.

5. Sprøjt en klat nældecreme på hvert et glas med lakserillette. Pynt med kaviar, dild, ramsløg og citron.

Velbekomme! 

Du vil (garanteret) også kunne lide