Opskrift på kyllingespyd
Servér dine kyllingespyd sammen med en grøn salsa, salat og minifocacciaer. © Lisa Björner // styling: Monica Eisenman

Kyllingespyd med salsa verde

Vi giver dig opskriften på saftige, lækre, grønne kyllingespyd med salsa verde. Servér kyllingespyddene som en snack, eller lad dem indgå som en del af en dejlig buffet.

19. februar 2021 af Monica Eisenman og Lisa Eisenman Frisk

Træspyd lægges i koldt vand ca. 1 time, så går der ikke ild i dem, når du griller dem.

Tid: 20 min. + 2 timer marineringstid + 15. min. ovntid

Til: 4 personer

Du skal bruge

  • 600 g kyllingefilet eller kyllingelårfilet

Marinade:

  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 citron
  • 2 tsk oregano
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk sort peber

Salsa verde:

  • 2 dl bladpersille
  • 2 dl basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk friskpresset citron
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 finthakkede ansjosfileter
  • 2 knsp salt
  • 1 knsp sort peber

Sådan laver du kyllingespyd

  1. Marinade: Skræl og pres hvidløget. Skyl citronen i lunkent vand. Riv citronskallen, og pres citronsaften ud. Pisk alle ingredienser sammen.
  2. Skær kyllingen i små stykker, og læg dem i marinaden. Rør rundt, rul plastfilm over og omkring, og stil i køleskabet 2-3 timer, men gerne natten over. Sæt ovnen på 225 grader.
  3. Salsa verde: Skræl og pres hvidløget. Blend alle ingredienser med stavblender. Krydr med salt og peber.
  4. Put kyllingestykkerne på spyd, og læg dem på en olieret bageplade eller grillrist. Og grill eller steg!

Serveringstip!

Servér kyllingespyddene i en buffet sammen med ovnbagte søde kartofler, blomkål og kikærter med tahin- og harissadressingminifocacciaer med urter, fennikelsalat med gedeost og appelsinmarmelade-dressinglabneh med kirsebærtomater og pesto og en frisk nektarin- og ingefærkage. Velbekomme! 

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. september 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide