Hjemmelavet knækbrød
Når først du knækker koden til hjemmebagte knækbrød, så er mulighederne uendelige.© Stefan Wettainen

Kerneknækbrød med havre og tranebær

Sunde og lækre hjemmelavede knækbrød. Havremel og fiberhusken samler frøene til sprøde kerneknækbrød.

6. april 2021 af Elisabeth Johansson

Knækbrød smager dejligt og er den perfekte snack! Og så er det ovenikøbet nemt at bage selv, så hvorfor ikke gøre det? Vi giver dig her opskriften på knasende sprøde hjemmelavede knækbrød fyldt med supersunde frø og kerner. 

Tid: 15 min. + 15 min. hviletid + 45 min. ovntid

Til: 1 plade

Det skal du bruge til hjemmelavede knækbrød:

  • 1 1/2 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 3/4 dl hørfrø
  • 1 spsk havremel
  • 1 spsk fiberhusk
  • 2 1/2 dl vand
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl tørrede tranebær
  • flagesalt

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 160 grader. Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt vand, salt og tranebær, og rør 2-3 minutter, til dejen tykner. Lad dejen hvile ca. 15 minutter.
  2. Rul dejen ud mellem to lag bagepapir. Løft dem over på en bageplade, og fjern det øverste stykke bagepapir. Drys med flagesalt.
  3. Bag midt i ovnen ca. 45 minutter, til knækbrødet føles tørt. Flyt bagepapir med knækbrød over på en rist, og lad det køle af. Knæk i mindre stykker, og opbevar i en lufttæt beholder.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. marts 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide