Stenbiderrogn og kartofler
Knas!


© Anders Norrsell

Kartoffeltærte med stenbiderrogn

Stenbiderrogn kan jo ikke kun spises på blinis. Det kan også spises sådan her – på en bund af sprøde kartofler og grøntsager!

12. august 2022 af Bitte Forsberg

Så meget forår i én ret! Grønne asparges, stenbiderrogn og rosa radiser. Uhm ...

Til: 6-8 buffetportioner

Du skal bruge: 

  • 1 rulle kold mørdej
  • 1 æg
  • 1 citron, skal og saft
  • 2 dl creme fraiche 18 % 
  • 2 dl reven lagret ost 
  • 200 g kartofler
  • 1 spsk olivenolie

Topping:

  • 200 g friske grønne asparges
  • 10 radiser
  • 1 dl creme fraiche (efter eget valg) 
  • 80 g stenbiderrogn

Pynt:

  • ærteskud

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 200 grader. Rul mørdejen ud på en bageplade. Pisk ægget, og pensl de yderste 3 centimeter af mørdejen hele vejen rundt.

2. Bland resten af det sammenpiskede æg med citronskal, creme fraiche og 2/3 af den revne ost. Fordel blandingen på mørdejen.

3. Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i meget tynde skiver. Miks kartoffelskiverne med olie og citronsaft. Fordel kartoffelskiverne på mørdejen i et fint mønster. Drys resten af den revne ost over. Sæt straks i ovnen, og bag 20–25 minutter, til tærten har fået farve.

4. Topping: Bræk den nederste ende af aspargesene. Rens og skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Halvér aspargesene på langs. Læg radiser og asparges i iskoldt vand, til de skal på tærten. Hæld vandet fra, dryp af, og pynt tærten med radiser og asparges. Fordel klatter af creme fraiche og stenbiderrogn på tærten, og pynt med ærteskud. 

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i april 2022. 

Kartofler og stenbiderrogn
Et alternativ til pizza eller blinis? © Anders Norrsell

Du vil (garanteret) også kunne lide