Julefocaccia
Man kan bare se, hvor blødt og saftigt det er. © Joel Wåreus

Julefocaccia

Når du først har lært at lave en focaccia, bager du det igen og igen. For det er så godt et madbrød, som både kan spises for sig selv og bruges til at søbe sauce med.

28. oktober 2022 af Sophie Berlin

Gå på jagt i skufferne med nødder og krydderier og krydderurter, og pynt med det, du falder over og får smag for.

Tid: 30 min. + 1 times hævetid + 20 min. ovntid.

Til: 1 brød

Du skal bruge:

  • 25 g gær
  • 6 dl vand
  • 1 dl + 1⁄2 dl + 2 spsk olivenolie
  • 1⁄2 spsk salt
  • ca. 12 dl hvedemel

Pynt:

  • rosmarinkviste
  • spiselige blomster
  • citronskal
  • olivenolie
  • flagesalt

Sådan gør du:

1. Smuldr gæren ned i en skål. Hæld vandet over, og rør, til gæret er opløst. Tilsæt 1 dl olie, salt og mel.

2. Ælt dejen godt, enten med hænderne, eller på maskine 10 minutter. Dæk med viskestykke, stil dejen til hævning ca. 30 minutter.

3. Hæld 1⁄2 dl olie i en bradepande på ca. 30 x 40 centimenter. Hæld dejen i bradepanden, og fordel den. Dæk med viskestykke, og stil til hævning 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.

4. Lav fordybninger i den hævede dej med dine fingre. Lav et mønster med rosmarin, spiselige blomster, citronskal, eller hvad du ellers har. Stænk med 2 spsk olie, og drys brødet med flagesalt.

5. Bag brødet 20 minutter, til brødet har fået farve. Køl det af på en rist – bryd det, og nyd det til julemad og egentlig også alle andre dage-mad.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i oktober 2022. 

Du vil (garanteret) også kunne lide