Hummersuppe i en særligt lækker version med lynstegte kammuslinger og grønt, sprødt brøddrys.
Til: 4 små eller 8 store portioner
Det skal du bruge:
- 2 kogte hummere med skal
- 100 g knoldselleri
- 100 g fennikel
- 1 skalotteløg
- 1 spsk rapsolie
- 1 1⁄2 spsk tomatpure
- 2 dl hvidvin
- 2 spsk cognac
- 1 liter vand
- 3 spsk koncentreret, flydende hummerfond
- 2 dl fløde
- eventuelt Maizena
- 4-8 kammuslinger
- salt
- friskkværnet hvid peber
- 1 spsk smør
- et par dildkviste til pynt
Dildknas:
- 1 dl frisk dild uden grove stilke
- 1⁄2 dl olivenolie
- 2 1⁄2 dl smuldret surdejsbrød
- smør
- salt
Sådan gør du:
1. Del hummerne. Pil kødet ud, dæk skålen med film, og stil den på køl. Smid hjerne og indvolde ud. Behold skallerne, knus dem groft, og stil dem til side. Skræl knoldselleri, og skær den i tern. Rens fennikel, og skær den i tern. Pil løgene, og hak dem.
2. Varm olie op i en stor gryde. Steg hummerskallerne ved middelvarme ca. 5 minutter. Rør i dem, så de ikke brænder på. Tilsæt knoldselleri, fennikel, løg og tomatpure, og steg et par minutter.
3. Tilsæt vin og cognac, og lad det simre nogle minutter. Tilsæt vand og hummerfond. Giv det et opkog, og lad det simre i ca. 45 minutter. Si suppen gennem en finmasket si, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt fløde, og lad suppen koge et par minutter. Jævn den med en smule Maizena, hvis den er for tynd. Smag til med salt og hvid peber.
4. Lad suppen køle af i gryden. Sæt låg på, og stil den på køl. Tag den først ud, når den skal varmes op, kort før servering
5. Dildknas: Blend dildkvistene med olivenolie til en grøn dildolie. Vend det smuldrede surdejsbrød i olien, og bland godt, til alle krummer er dækket af olien. Steg brødkrummerne gyldne og sprøde i smør på en pande ved middelhøj varme. Smag til med salt.
6. Ved servering: Varm hummersuppen. Tag hummerkødet ud af køleskabet, og del det i mundrette hapsere.
7. Krydr kammuslingerne med salt og peber på begge sider. Smelt smør på en pande ved middelhøj varme, og steg lynhurtigt muslingerne gyldne. Hæld suppen i små skåle, og top med en kammusling og hummerkød. Drys med dildknas, og pynt med en lille kvist dild.
Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 16. december 2021.
