Knækbrød med sesam og hørfrø
Kend dit knækbrød på knækket.© Eva Hildén Smith

Hjemmebagt sesamknækbrød

Sesamfrø har den dejligste søde nøddesmag og føles både som kerner og som ikke for grove. og sesamknækbrødene betaler sig yderligere at lave, fordi de holder op til en måned.

15. februar 2023 af Lena Söderström

Disse glutenfrie knækbrød med sesam­ og hørfrø er super enkle at bage. Stik dem ud med en rund form, eller udstik hele, flade kager, som du knækker i stykker. Holder sig ca. 1 måned et tørt sted.

Tid: 20 min. + 30 min. bagetid 

Til: ca. 20 stk.

Du skal bruge: 

  • 2 dl majsmel 
  • 1 dl sesamfrø 
  • 1 dl hørfrø
  • 2 dl vand
  • 3 spsk olivenolie

Pynt:

  • 1⁄2 dl sesamfrø 
  • havsalt 

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 150 grader. Bland majsmel, hørfrø og sesamfrø i en skål. Kog vandet, og hæld det og olien over melet og frøene. Bland sammen til en dej. 

2. Del dejen i to dele, og rul delene ud, en ad gan­ gen, til en tynd plade mellem to ark bagepapir på et spækbræt. Fjern det øverste ark bagepapir, og ud­stik runde kager på ca. 9 cm i diameter. Fjern den overskydende dej, og strø sesamfrø og havsalt over. 

3. Bag midt i ovnen ca. 20 minutter. Lad resten af dejen stå køligt, mens den første portion knækbrød bages. Skru ovnen op til 200 grader, og bag yder­ligere ca. 10 minutter, til knækbrødene har fået en fin farve. Lad knækbrødene køle af på en rist. 


Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i februar 2023. 

Du vil (garanteret) også kunne lide