Laks og gravad
Servér den med en hvidvin med noter af fersken, grape eller friske krydderurter.© Helén Pe

Hibiscusgravad laks med appelsin og dild

Normalt forbinder vi hibiscus med te, men har du prøvet at lade de tørrede blade trække med din laks?

29. juni 2022 af Petra Lindstrand

Tørrede kronblade af de smukke, røde hibiscusblomster er populære at lave te af. Den dybrøde farve klæder også laksens sarte indre. Du kan købe hibiscusblade i helsekosten eller på nettet.


Tid: 20 min. + 2 døgns trækketid

Til: buffet til 10 personer


Det skal du bruge: 

800 g laksefilet med skind 

1 appelsin

4 spsk sukker

4 spsk salt

1 spsk stødt hvid peber

1⁄2 dl tørrede hibiscusblade 

1 potte dild


Sådan gør du:

1. Skyl og skrub appelsinen godt. Riv skallen fint, og pres 3 spsk saft ud af kødet. Bland appelsinskal, suk­ker, salt og peber.

2. Bland appelsinsaft med hibiscus­blade, og lad det trække ca. 5 minutter. Bland appelsinskal­-suk­ker­-blandingen i, og gnub det hele ind i laksens kødside.

3. Hak dilden groft, og drys den over laksen. Tryk dilden let ned i kødet.

4. Læg laksen i en plastpose, og lad den trække ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Stil den herefter på køl ca. 2 døgn. Vend den et par gange undervejs.

5. Fjern hibiscusblade og dild. Skær laksen i tynde skiver, og servér.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i november 2021. 

Laks og gravad
Laksen er trukket i festtøjet. © Helén Pe

Du vil (garanteret) også kunne lide