Tørrede kronblade af de smukke, røde hibiscusblomster er populære at lave te af. Den dybrøde farve klæder også laksens sarte indre. Du kan købe hibiscusblade i helsekosten eller på nettet.
Tid: 20 min. + 2 døgns trækketid
Til: buffet til 10 personer
Det skal du bruge:
800 g laksefilet med skind
1 appelsin
4 spsk sukker
4 spsk salt
1 spsk stødt hvid peber
1⁄2 dl tørrede hibiscusblade
1 potte dild
Sådan gør du:
1. Skyl og skrub appelsinen godt. Riv skallen fint, og pres 3 spsk saft ud af kødet. Bland appelsinskal, sukker, salt og peber.
2. Bland appelsinsaft med hibiscusblade, og lad det trække ca. 5 minutter. Bland appelsinskal-sukker-blandingen i, og gnub det hele ind i laksens kødside.
3. Hak dilden groft, og drys den over laksen. Tryk dilden let ned i kødet.
4. Læg laksen i en plastpose, og lad den trække ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Stil den herefter på køl ca. 2 døgn. Vend den et par gange undervejs.
5. Fjern hibiscusblade og dild. Skær laksen i tynde skiver, og servér.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i november 2021.
