Grillet tun
En hård lyn-grillning af fisk giver en skøn smag, uden at fisken bliver overtilberedt. © Helén Pe // Styling: Petra Lindstrand

Grillet tun med dildfrø og kapersvinaigrette, parmesanost og grillede forårsløg

Brænd fisken efter med en brænder, og opnå en skøn smag (og duft!) af grill.

12. april 2021 af Mattias Larsson

Tid: 20 min. + 10 min. ovntid

Til: 4 personer som forret

Du skal bruge: 

  • 250 g frisk tun
  • 1 spsk knuste dildfrø
  • salt
  • 2 forårsløg
  • 40 g vårsalat
  • 50 g parmesanost

Kapersvinaigrette:

  • 1/2 løg
  • 40 g kapers
  • 1 1/2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1/2 dl olivenolie

Sådan gør du:

  1. Gnid tunen med salt og dildfrø. Opvarm en smedejerns- eller grillpande til højeste temperatur. Svits tunen ca. 30 sekunder på hver side. Gå gerne overfladen efter med en brænder, så fisken får stegeskorpe hele vejen rundt. Rul tunen ind i plastfilm, og læg den på køl. Skær den i tynde skiver før servering. Det er nemmest, mens plastfilmen sidder på.
  2. Tænd ovnen på 250 grader. Læg forårsløgene på en bageplade, og grill dem midt i ovnen ca. 10 minutter, til de er sorte. Pil derefter de sorte blade af, og skær forårløgene indenunder i skiver.
  3. Kapersvinaigrette: Pil løget, og hak det. Bland det med kapers, citronsaft og olie.
  4. Anret tunskiverne på flere tallerkener eller et fad. Top med vårsalat, drys med forårsløg, høvl parmesanost over, og stænk med kapersvinaigrette.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. februar 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide