Tid: 20 min. + 10 min. ovntid
Til: 4 personer som forret
Du skal bruge:
- 250 g frisk tun
- 1 spsk knuste dildfrø
- salt
- 2 forårsløg
- 40 g vårsalat
- 50 g parmesanost
Kapersvinaigrette:
- 1/2 løg
- 40 g kapers
- 1 1/2 spsk friskpresset citronsaft
- 1/2 dl olivenolie
Sådan gør du:
- Gnid tunen med salt og dildfrø. Opvarm en smedejerns- eller grillpande til højeste temperatur. Svits tunen ca. 30 sekunder på hver side. Gå gerne overfladen efter med en brænder, så fisken får stegeskorpe hele vejen rundt. Rul tunen ind i plastfilm, og læg den på køl. Skær den i tynde skiver før servering. Det er nemmest, mens plastfilmen sidder på.
- Tænd ovnen på 250 grader. Læg forårsløgene på en bageplade, og grill dem midt i ovnen ca. 10 minutter, til de er sorte. Pil derefter de sorte blade af, og skær forårløgene indenunder i skiver.
- Kapersvinaigrette: Pil løget, og hak det. Bland det med kapers, citronsaft og olie.
- Anret tunskiverne på flere tallerkener eller et fad. Top med vårsalat, drys med forårsløg, høvl parmesanost over, og stænk med kapersvinaigrette.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. februar 2021.