Grillede løg og asparges med kikærtecreme
Og pludselig virker chips og dip så kedeligt og uopfindsomt. © Charlie Drevstam

Grillede løg og asparges med kikærtecreme

Kikærtecremen, eller humussen, kan fint gøres klar et par timer eller tre i forvejen og stå på køl

4. august 2020 af Tove Nilsson

Tid: 20 min.

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

  • 250 g grønne asparges
  • 1 bundt forårsløg

Kikærtecreme: 

  • 1 dåse kikærter (400 g)
  • 1/2 dl tahini
  • 1/2 dl tyrkisk yoghurt
  • 1/2 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk salt

Pynt:

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk hvide sesamfrø
  • 1 tsk hel spidskommen

Sådan gør du

  1. Kikærtecreme: Skyl kikærterne igennem med koldt vand, og lad dem dryppe af. Miks kikærter, tahini, yoghurt, vand, olivenolie, citronsaft og krydderier til en glat creme. Krydr med salt.
  2. Klargør asparges og forårsløg. Knæk den nederste del af aspargesene af. Grill asparges og forårsløg på en hed grill, til de er bløde. Det tager ca. 5 minutter.
  3. Bred cremen ud på et fad. Dryp olivenolie over, og strø de hvide sesamfrø og de hele spidskommen over. Anret de grillede asparges og forårsløg omkring, stil fadet på bordet, og gå i gang med at dyppe og dykke ned i retten.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. juni 2020.

Seneste

Måske er du interesseret i...