Tid: 20 min.
Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
- 250 g grønne asparges
- 1 bundt forårsløg
Kikærtecreme:
- 1 dåse kikærter (400 g)
- 1/2 dl tahini
- 1/2 dl tyrkisk yoghurt
- 1/2 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk salt
Pynt:
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk hvide sesamfrø
- 1 tsk hel spidskommen
Sådan gør du
- Kikærtecreme: Skyl kikærterne igennem med koldt vand, og lad dem dryppe af. Miks kikærter, tahini, yoghurt, vand, olivenolie, citronsaft og krydderier til en glat creme. Krydr med salt.
- Klargør asparges og forårsløg. Knæk den nederste del af aspargesene af. Grill asparges og forårsløg på en hed grill, til de er bløde. Det tager ca. 5 minutter.
- Bred cremen ud på et fad. Dryp olivenolie over, og strø de hvide sesamfrø og de hele spidskommen over. Anret de grillede asparges og forårsløg omkring, stil fadet på bordet, og gå i gang med at dyppe og dykke ned i retten.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. juni 2020.