Grillede beder
Alt godt fra haven, koen og grillen. © Charlie Drevstam

Grillede beder og gulerødder med dild og salt yoghurt

Forkort grilltiden ved at koge gulerødderne og bederne en stund, før du griller dem

24. august 2020 af Tove Nilsson

Tid: 20 min.

Opskriften giver til: 4 personer

Du skal bruge

  • 1 bundt beder, gerne i forskellige farver
  • 1 bundt gulerødder
  • 1/2 dl tyrkisk yoghurt
  • 2 spsk vand
  • 1/2 tsk + 1/2 tsk salt
  • 1 bøtte dild
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 knsp friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  1. Skrub og rens beder og gulerødder. Kog dem halvmøre i saltet vand. Lad dem dryppe af, og tør dem tørre med køkkenrulle.
  2. Grill beder og gulerødder hele vejen rundt, til de har fået rigeligt med farve og er blevet lidt bløde.
  3. Miks yoghurt, vand og 1/2 tsk salt.
  4. Garnér beder og gulerødder med dild og en stråle olivenolie. Krydr med 1/2 tsk salt og peber, dryp lidt salt yoghurt over, og servér resten til.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. juni 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide