Blodappelsin, ricotta, ost
Spis den gratinerede ricotta lun og med kiks. © Helén Pe

Gratineret ricotta med basilikum og blodappelsin

Forny dit ostebord med den blødeste friskost smagt til med basilikum, chili og blodappelsin – og 20 minutters gratinering. Det smovser de fleste hellere end gerne med kiks!

9. juni 2022 af Petra Lindstrand

Servér ricottaen som snasket tilbehør til kiks, charcuteri og oliven. Den er allerbedst og mest cremet, når den er frisklavet og lun.


Tid: 85 min. + 20 min. ovntid 

Til: 4 personer som tilbehør


Det skal du bruge: 

250 ricottaost

1⁄4 potte basilikum

1 spsk + 2 spsk olivenolie 

lidt chiliflager

1 tsk flagesalt

1 blodappelsin

Tilbehør:

knækbrød eller kiks 

charcuterie

oliven


Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 200 grader. Hak basilikum.

2. Rør forsigtigt ricotta, basilikum, 1 spsk olie og chiliflager sammen. Fordel blandningen i en lille, smurt ovnfast form. Stænk 2 spsk olie over, og drys med flagesalt.

3. Bag osten midt i ovnen ca. 20 minutter, til den bobler og begynder at få lidt farve.

4. Fjern skallen fra blodappelsinen, og befri appelsinbådene for hinder.

5. Fordel appelsinbådene oven på osten, drys med et par iturevne basilikumblade, og servér osten lun med kiks, charcuterie og oliven.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 10. januar 2022.

Blodappelsin, ricotta, ost
En gratinering fungerer jo nærmest som krydring.

Du vil (garanteret) også kunne lide