Servér ricottaen som snasket tilbehør til kiks, charcuteri og oliven. Den er allerbedst og mest cremet, når den er frisklavet og lun.
Tid: 85 min. + 20 min. ovntid
Til: 4 personer som tilbehør
Det skal du bruge:
250 ricottaost
1⁄4 potte basilikum
1 spsk + 2 spsk olivenolie
lidt chiliflager
1 tsk flagesalt
1 blodappelsin
Tilbehør:
knækbrød eller kiks
charcuterie
oliven
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 200 grader. Hak basilikum.
2. Rør forsigtigt ricotta, basilikum, 1 spsk olie og chiliflager sammen. Fordel blandningen i en lille, smurt ovnfast form. Stænk 2 spsk olie over, og drys med flagesalt.
3. Bag osten midt i ovnen ca. 20 minutter, til den bobler og begynder at få lidt farve.
4. Fjern skallen fra blodappelsinen, og befri appelsinbådene for hinder.
5. Fordel appelsinbådene oven på osten, drys med et par iturevne basilikumblade, og servér osten lun med kiks, charcuterie og oliven.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv 10. januar 2022.
