Med et hokkaido græskar, en god bouillon og et par krydderier tager det ikke lang tid, før du kan servere rygende varm suppe med crunch!
Tid: 20 min. + kogetid
Opskriften giver til: 4 personer
Du skal bruge
- 600 g hokkaido græskar uden skræl og kerner
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 2 tsk stødt fennikel
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk olivenolie
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- Salt og peber
Topping
- 50 g græskarkerner
- 2 æbler
- 100 g chorizo-pølse
- 1 spsk olivenolie
- 25 g mandler
Tilbehør
- Groft brød
Sådan laver du græskarsuppe
- Skær græskarkødet i tern, ca. 2 x 2 cm. Pil og hak løget. Flæk chilien, fjern kerner, og hak chilien fint.
- Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg, chili, fennikel og spidskommen et par minutter. Tilsæt græskar, og hæld bouillon på.
- Lad suppen simre under låg ved svag varme ca. 20 min., til græskarkødet er mørt.
- Tag gryden af varmen, og blend til en ensartet suppe. Sæt gryden tilbage på varmen.
- Tilsæt fløde, og varm suppen op. Smag suppen til med salt og peber.
- Rist græskarkernerne på en tør pande, til de giver lyd. Tag græskarkernerne af panden.
- Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Skær pølsen i skiver.
- Varm olien på en pande, og rist pølserne næsten sprøde. Tilsæt æbler og mandler, og steg, til æblerne er møre.
- Top suppen med græskarkerner, chorizo, æbler og mandler, og servér med ristet brød.
Tip!
Du kan godt skifte piskefløde ud med kaffefløde, men græskarsuppen må ikke koge, efter kaffefløden er tilsat, da den så vil skille.