Friterede rejer
Spise her eller tage med hjem? De her fristende hapsere kan du selv lave.© Helén Pe / AOM // Styling: Elisabeth Johansson

Dybstegte rejer med sursød sauce og ris

Umami er en smagsforstærker, som er meget brugt i asiatiske retter. Den kan erstattes med en hønsebouillonterning.

16. maj 2021 af Cecilia Lundin

Tid: 40 min.

Til: 6 personer

Du skal bruge: 

  • 600 g frosne, pillede vannameirejer
  • 2 dl hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl øl
  • 3/4 dl vand
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 æggeblomme
  • 2 æggehvider

Fritering:

  • 1 liter rapsolie

Sursød sauce:

  • 1 rød chili
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 spsk sukker
  • 2 1/2 dl vand
  • 1 spsk umami, fx fra Santa Maria
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk kinesisk soyasauce
  • 2 tsk maizena

Tilbehør:

  • ris
  • salat

Sådan gør du:

  1. Tø rejerne op efter anvisningen på pakken. Læg dem på køkkenrulle, til al væden er ude af dem.
  2. Sursød sauce: Fjern kernene fra chilien, og hak den fint. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Svits chili, løg, hvidløg og ingefær i olie i en gryde ca. 3 minutter. Tilsæt sukker og vand, umami, eddike og soyasauce. Lad blandingen småkoge uden låg ca. 5 minutter. Jævn saucen med lidt maizena rørt ud i koldt vand.
  3. Bland mel og salt. Tilsæt øl, vand, olie og æggeblomme, og rør det sammen til en glat dej. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
  4. Varm olien op til 180 grader. Dyp rejerne i dejen, og fritér 5-6 rejer ad gangen, til de har farve. Det tager ca. 2 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  5. De friterede rejer serveres straks med ris og salat – og selvfølgelig sursød sauce.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. marts 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide