Tid: 40 min.
Til: 6 personer
Du skal bruge:
- 600 g frosne, pillede vannameirejer
- 2 dl hvedemel
- 1/2 tsk salt
- 1 dl øl
- 3/4 dl vand
- 1 spsk rapsolie
- 1 æggeblomme
- 2 æggehvider
Fritering:
- 1 liter rapsolie
Sursød sauce:
- 1 rød chili
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 1 spsk rapsolie
- 2 spsk sukker
- 2 1/2 dl vand
- 1 spsk umami, fx fra Santa Maria
- 1 spsk hvidvinseddike
- 2 spsk kinesisk soyasauce
- 2 tsk maizena
Tilbehør:
- ris
- salat
Sådan gør du:
- Tø rejerne op efter anvisningen på pakken. Læg dem på køkkenrulle, til al væden er ude af dem.
- Sursød sauce: Fjern kernene fra chilien, og hak den fint. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Svits chili, løg, hvidløg og ingefær i olie i en gryde ca. 3 minutter. Tilsæt sukker og vand, umami, eddike og soyasauce. Lad blandingen småkoge uden låg ca. 5 minutter. Jævn saucen med lidt maizena rørt ud i koldt vand.
- Bland mel og salt. Tilsæt øl, vand, olie og æggeblomme, og rør det sammen til en glat dej. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.
- Varm olien op til 180 grader. Dyp rejerne i dejen, og fritér 5-6 rejer ad gangen, til de har farve. Det tager ca. 2 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- De friterede rejer serveres straks med ris og salat – og selvfølgelig sursød sauce.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. marts 2021.