Urtesalt
Salt med nye noter. © Aina C. Hole

Drys med det lækreste urtesalt!

Når vi nu ikke skal spise for meget salt, så er det altså med at nyde sit salt. Og det her urtesalt er helt afsindigt lækkert! Og når du netop fylder andre smage i dit salt, bruger du typisk også mindre salt. Voila!

21. september 2022 af Marianne Pfeffer Gjengedal

Urtesalt er så delikat at bruge i madlav­ningen, uanset om du damper fisk eller koger pasta. Og så let at lave!


Tid: 5 min. + tørretid 

Til: ca. 4 dl


Du skal bruge:

3 dl havsalt

2 potter basilikum

1 bundt koriander

1 håndfuld mynte

1⁄2 hvidløg (6­-7 fed)

skallen af 1⁄2 usprøjtet citron


Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 50 grader varmluft. 

2. Pluk bladene af krydderurterne, pil hvidløgsfeddene, og skræl den yderste skræl af citronen af med en kartoffelskræller eller med en lille skarp kniv.

3. Hak alle ingredienser sammen på en foodprocessor. Fordel og spred dernæst urtesaltet ud på en bageplade med papir, og tør urtesaltet i ovnen ca. 2­3 timer, til det er helt tørt. Eller ved stuetemperatur i 2­3 dage.


Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i september 2022. 

Du vil (garanteret) også kunne lide