Urtesalt er så delikat at bruge i madlavningen, uanset om du damper fisk eller koger pasta. Og så let at lave!
Tid: 5 min. + tørretid
Til: ca. 4 dl
Du skal bruge:
3 dl havsalt
2 potter basilikum
1 bundt koriander
1 håndfuld mynte
1⁄2 hvidløg (6-7 fed)
skallen af 1⁄2 usprøjtet citron
Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 50 grader varmluft.2. Pluk bladene af krydderurterne, pil hvidløgsfeddene, og skræl den yderste skræl af citronen af med en kartoffelskræller eller med en lille skarp kniv.
3. Hak alle ingredienser sammen på en foodprocessor. Fordel og spred dernæst urtesaltet ud på en bageplade med papir, og tør urtesaltet i ovnen ca. 23 timer, til det er helt tørt. Eller ved stuetemperatur i 23 dage.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv i september 2022.