Tid: 45 min. + 90 min. køletid
Til: 25 toppe
Jalapeños varierer i styrke. Smag dig frem, og justér opskriften efter styrken.
Du skal bruge:
- 1 glas jalapeñochilier (220 g)
- 1/2 lille rød peberfrugt
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk rapsolie
- 2 spsk hvedemel
- 1 1/2 dl mælk
- 2 dl groft revet ost, fx cheddar
- 2 knsp salt
- maizena
Panering:
- 1 dl hvedemel
- 2 æg
- 2 dl rasp
Fritering:
- 1 liter rapsolie
Sådan laver du chili cheese tops:
- Hæld væden fra jalapeñoerne, og hak dem groft. Fjern kernerne fra den røde peberfrugt, og hak den fint. Pil hvidløg, og hak det fint.
- Svits jalapeño, peberfrugt og hvidløg i olie i en gryde ca. 5 minutter. Rør rundt hele tiden. Tilsæt mel og mælk. Lad blandingen koge under omrøring ca. 3 minutter. Tag gryden af varmen, og rør osten i. Smag til med salt. Køl ostemassen af.
- Hæld ostemassen på en sprøjtepose, og sprøjt små toppe på et fad drysset med maizena. Stil toppene på køl ca. 1 time.
- Hæld mel på én tallerken, piskede æg på en anden, og rasp på en tredje. Vend først toppene i mel, så i æg og til sidst i rasp. Stil dem på køl igen ca. 30 minutter.
- Varm olien op til 180 grader. Fritér toppene i olien, til de har en fin farve. Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- Servér toppene som snacks, mens de endnu er lune.
Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. marts 2021.