Chili cheese tops opskrift
En sikker comfort food vinder: De sprødeste chili cheese tops! © Helén Pe /AOM // Styling: Elisabeth Johansson

Chili cheese tops

Mad fra fritøsen er bare en sikker comfort-food vinder. De her chili cheese tops er ingen undtagelse!

26. april 2021 af Cecilia Lundin

Tid: 45 min. + 90 min. køletid

Til: 25 toppe

Jalapeños varierer i styrke. Smag dig frem, og justér opskriften efter styrken.

Du skal bruge:

  • 1 glas jalapeñochilier (220 g)
  • 1/2 lille rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 1/2 dl mælk
  • 2 dl groft revet ost, fx cheddar
  • 2 knsp salt
  • maizena

Panering:

  • 1 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 2 dl rasp

Fritering:

  • 1 liter rapsolie

Sådan laver du chili cheese tops:

  1. Hæld væden fra jalapeñoerne, og hak dem groft. Fjern kernerne fra den røde peberfrugt, og hak den fint. Pil hvidløg, og hak det fint.
  2. Svits jalapeño, peberfrugt og hvidløg i olie i en gryde ca. 5 minutter. Rør rundt hele tiden. Tilsæt mel og mælk. Lad blandingen koge under omrøring ca. 3 minutter. Tag gryden af varmen, og rør osten i. Smag til med salt. Køl ostemassen af.
  3. Hæld ostemassen på en sprøjtepose, og sprøjt små toppe på et fad drysset med maizena. Stil toppene på køl ca. 1 time.
  4. Hæld mel på én tallerken, piskede æg på en anden, og rasp på en tredje. Vend først toppene i mel, så i æg og til sidst i rasp. Stil dem på køl igen ca. 30 minutter.
  5. Varm olien op til 180 grader. Fritér toppene i olien, til de har en fin farve. Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  6. Servér toppene som snacks, mens de endnu er lune.

Opskriften er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 4. marts 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide